Volwassenen

In de bib bieden we je graag een uitgebreid en actueel aanbod aan. De laatste roman van Aspe, de nieuwste cd van Bart Peeters of U2, of een actuele graphic novel, die televisieserie of speelfilm die je graag wou zien. Je vindt het allemaal onder één dak.

 

Leestipper

leestipper.PNG

Op zoek naar een fictieboek dat echt bij je past?

Met Mijn Leestipper, de gloednieuwe dienst van de bib, weet je altijd wat gelezen.

Je krijgt elke maand persoonlijke leestips recht uit de collectie van de bib.

 

Je ontvangt van ons elke maand 30 nieuwe leestips per thema. De leestips zijn speciaal voor jou geselecteerd uit onze collectie Nederlandstalige fictieboeken op basis van je leesvoorkeuren en je leenhistoriek. Elke maand verrassen we je met een nieuwe leestips op maat. Als je wil, brengen we je per e-mail op de hoogte al er nieuwe tips klaarstaan.

Benieuwd welke boeken helemaal bij jou passen? Ontdek het op Mijn Leestipper.

E-boeken lenen

Ook voor e-boeken moet je in de bib zijn! Je kan er kiezen uit verschillende types e-readers en een collectie van fictie en non-fictie e-boeken.

E-boeken kan je enkel uitlenen op een e-reader van de bib en niet op een eigen e-reader. Er kan ook geen toestel uitgeleend worden zonder e-boek. Een e-boek kan ook maar door één lener tegelijk uitgeleend worden, net zoals een echt boek. Je kan maximum 5 e-boeken uitlenen.

Meer info

Literaire canon 2020

Waar komt onze literatuur vandaan? Wat is ons literair verleden? Wie zijn de voorgangers van de uitmuntende Nederlandstalige auteurs die binnenkort een P.C. Hooftprijs, een Ultima of een Prijs der Nederlandse mogen ontvangen?

De canon toont welke boeken er in Vlaanderen als essentiële werken uit de Nederlandstalige literatuur worden beschouwd.

Omgaan met Alzheimer

 

Heb jij nood aan informatie over Alzheimer/dementie of wil je dementie bespreekbaar te maken in je gezin? De thematrolley Alzheimer kan je hier bij helpen. Vraag er naar aan de balie. 

MediaNest

MediaNest

MediaNest is een website over mediaopvoeding die informeert en sensibiliseert over deze mediawijze thema’s. Ouders kunnen er terecht met al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar. (bron: MediaNest)

Clicksafe (voor ouders)

Clicksafe

 

Op deze site vind je informatie over hoe je als ouder met het internet in je gezin kan omgaan. Je leert er hoe je er een opvoedingsonderwerp van maakt, zodat je je kinderen kan lezen om op een veilige en verantwoorde manier te internetten.

Ik heb een vraag

Ik heb een vraag

Op Ikhebeenvraag.be kan je terecht met wetenschappelijke vragen over allerlei onderwerpen: biologie, fysica, taal, geschiedenis en nog veel meer. Deze site zorgt voor een antwoord van een wetenschapper met kennis ter zake.

Help, ik vind niet wat ik zoek!

IBL

 

Wil je graag een materiaal ontlenen dat de bib niet bezit? Dat kan via IBL!

Zoek je een materiaal dat echt wel ontbreekt in onze bib? Dan kan je altijd een aankoopsuggestie doen!

Anders lezen

anders lezen

 

Lezen kan altijd. Als het lezen op de gewone manier niet meer gaat, heeft de bibliotheek een passende oplossing voor je. Misschien ben je geholpen met boeken in een grote letter of zijn luisterboeken voor je geschikt. 

Zet je kinderen aan het lezen

 

Zet je kinderen aan het lezen. Maar hoe begin je er aan? Waar vind je interessante leestips voor je kind?

Suggesties vind je op de webpagina van "Lang zullen we lezen"