Volwassenen

In de bib bieden we je graag een uitgebreid en actueel aanbod aan. De laatste roman van Aspe, de nieuwste cd van Bart Peeters of U2, of een actuele graphic novel, die televisieserie of speelfilm die je graag wou zien. Je vindt het allemaal onder één dak.

Mijn Leestipper

Op zoek naar een goed boek?
Krijg elke maand persoonlijke leestips recht uit de collectie van je eigen bibliotheek.

E-boeken lenen

Ook voor e-boeken moet je in de bib zijn! Je kan er kiezen uit verschillende types e-readers en een collectie van fictie en non-fictie e-boeken.

E-boeken kan je enkel uitlenen op een e-reader van de bib en niet op een eigen e-reader. Er kan ook geen toestel uitgeleend worden zonder e-boek. Een e-boek kan ook maar door één lener tegelijk uitgeleend worden, net zoals een echt boek. Je kan maximum 10 e-boeken uitlenen.

Meer info

Help, ik vind niet wat ik zoek!

IBL

 

Wil je graag een materiaal ontlenen dat de bib niet bezit? Dat kan via IBL!

Zoek je een materiaal dat echt wel ontbreekt in onze bib? Dan kan je altijd een aankoopsuggestie doen!

Omgaan met Alzheimer

 

Heb jij nood aan informatie over Alzheimer/dementie of wil je dementie bespreekbaar te maken in je gezin? De thematrolley Alzheimer kan je hier bij helpen. Vraag er naar aan de balie. 

MediaNest

MediaNest

 

MediaNest is een website over mediaopvoeding die informeert en sensibiliseert over deze mediawijze thema’s. Ouders kunnen er terecht met al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar. (bron: MediaNest)

ClickSafe voor ouders

Clicksafe

 

Op ClickSafe vind je informatie over hoe je als ouder met het internet in je gezin kan omgaan. Je leert er hoe je er een opvoedingsonderwerp van maakt, zodat je je kinderen kan lezen om op een veilige en verantwoorde manier te internetten.

Taalpunt Nederlands

Hulp nodig met Nederlands?

In de bib vind je Taalpunt Nederlands. Het ondersteunt je om Nederlands te leren. Zo voel je je hier sneller thuis. Je vergroot ook je kansen om goed mee te kunnen in de samenleving.