Veelgestelde vragen

In het kader van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de bib gesloten vanaf zaterdag 14 maart en tot en met maandag 8 juni.

De bib heropent op dinsdag 9 juni 2020. 

De dienstverlening van de bib blijft beperkt: je kan materialen lenen en inleveren. Kranten of tijdschriften lezen of computers gebruiken kan niet. Er gelden – zoals in de winkels – een aantal regels en beperkingen.

Welkom!

De bib heropent op dinsdag 9 juni 2020. 

De dienstverlening van de bib blijft beperkt: je kan materialen lenen en inleveren. Kranten of tijdschriften lezen of computers gebruiken kan niet. Ook printen is niet mogelijk.

Er gelden – zoals in de winkels – een aantal regels en beperkingen. 

Bereid je bibbezoek voor

Er is 1 cataloguspc beschikbaar in de romanafdeling. Maak daarom op voorhand een lijstje, zoek ter plekke op op je eigen smartphone of spreek de bibmedewerker aan de infobalie aan.

Maak er geen gezinsuitstap van. Breng je toch een minderjarig gezinslid mee, blijf dan zeker samen in de bib

Betaal liefst contactloos met bankkaart aan de betaalautomaat

Het aantal bezoekers is beperkt. Wachttijden zijn mogelijk.

Elk bezoek wordt beperkt tot 30 min. 

Het dragen van mondmaskers en/of handschoenen is niet verplicht, maar iedereen is vrij om dat wel te doen

Respecteer de regels

Neem plaats in de wachtrij voor de bib. Een bibmedewerker laat je binnen.

Er is een vaste route met eenrichtingsverkeer uitgewerkt in de bib. Volg deze. 

Hou je aan de 1,5 m-afstandsregel in het gebouw. 

Je kan geen kranten of tijdschriften lezen tijdens je bezoek. Alle lees- en studeerplaatsen zijn afgesloten.

Je kan geen computers gebruiken, printen is niet mogelijk.

Je kan je gekozen materialen niet zelf uitlenen. Het bibpersoneel doet dit voor je aan de infobalie.

Enkel wie slecht ter been is of rolstoelgebruiker mogen de lift in beide richtingen gebruiken. In de lift mag er slechts één iemand aanwezig zijn, tenzij het om mensen gaat die behoren tot dezelfde bubbel.

De toiletten zijn niet toegankelijk.

Handen ontsmetten bij het binnenkomen van de bibliotheekruimte wordt verplicht.

Kies doelgericht. Probeer zo weinig mogelijk boeken, cd’s en dvd’s aan te raken.

Een krant/tijdschrift komen lezen of gebruik maken van de computers kan voorlopig nog niet.

Gewijzigde openingsuren (voorlopig)

Dit zijn gewijzigde de openingsuren:

ma: 14-19 uur

di:   14-17 uur

wo: 10-19 uur

do:  14-17 uur

vrij:  gesloten, enkel ophalen van pakketten tussen 13.30 en 16.50 uur

za:  10-15 uur

 

Hou onze website en social media in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe wijzigingen.

Materialen terugbrengen

Inleverdatum vóór 14/3

Materialen die al vóór 14/3 moesten teruggebracht worden, maar die je nog thuis hebt zijn te laat. Voor deze materialen wordt boete aangerekend. Breng deze materialen terug vóór de bib opnieuw open gaat (voorlopig 7/6) zodat de boete niet verder oploopt.

Materialen terugbrengen gebeurt via de inleverbussen op de Grote Markt. We halen de materialen de volgende werkdag (niet in het weekend) van je kaart en laten ze nog 3 dagen in quarantaine staan. Je zal de titels dus wel nog even op je kaart zien staan in Mijn Bibliotheek (of op je ticket dat je in je aangevraagde pakket vindt).

Materialen terugbrengen

Inleverdatum na 14/3

Je mag je materiaal gerust thuis houden tijdens de sluitingsperiode. Materialen die na 14/3 moesten teruggebracht worden, werden door ons verlengd tot woensdag 15/07. Kom dus zeker niet speciaal buiten om naar de bib te komen.

Wil je je materialen toch inleveren? Dat kan via de inleverbussen op de Grote Markt. We halen de materialen de volgende werkdag (niet in het weekend) van je kaart en laten ze nog 3 dagen in quarantaine staan. Je zal de titels dus wel nog even op je kaart zien staan in Mijn Bibliotheek (of op je ticket dat je in je aangevraagde pakket vindt).

Boekenpakketten

Kan ik materialen lenen?

Pakketten aanvragen kan nog t.e.m. woensdag 3 juni 2020. Deze pakketten worden ten laatste vrijdag 5 juni 2020 afgehaald. 

Je kan max. 10 materialen aanvragen. Eens je pakket klaar is, telefoneren we je om een afspraak te maken om het pakket op te halen. Alles wordt vooraf op je bibkaart gezet zodat je enkel de tas hoeft mee te nemen. 

Let op: de normale tarieven blijven geldig. Er kan niet betaald worden, dat gebeurt pas als de bib opnieuw open is.

 

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materiaal niet terugbreng?

Moeten je materialen teruggebracht worden na 14/3 dan rekenen we geen boete aan tijdens deze periode. Jouw materiaal werd door ons ook automatisch verlengd tot woensdag 15/07.

Was de uitleentermijn van je materialen al voorbij vóór 14/3, dan had je al boete. Deze boete blijft, maar loopt sinds 14/3 niet verder op. Eens de bib terug open is, zal de boete opnieuw stijgen tot je je materialen terugbrengt.

Materialen verlengen

Wat als ik mijn materiaal niet meer kan verlengen?

Voor materialen die je niet kan verlengen omdat ze al te laat zijn, verandert de uitleentermijn niet. Lees ook :"materialen terugbrengen - inleverdatum vóór 14/3" en "boete".

Voor materialen die je niet kan verlengen om andere redenen dan te laat  (lidmaatschap moet vernieuwd worden, het is gereserveerd voor een andere lener of je hebt al 2 maal verlengd) hoef je niets te doen. Door de sluiting zit niemand op het materiaal te wachten en krijg je er ook geen boete voor. Lees ook: "materialen terugbrengen - inleverdatum na 14/3".

Activiteiten

Alle activiteiten tot eind juni (lezingen, leesclubs, voorleesuurtjes ...) werden geannuleerd. We brengen de ingeschreven deelnemers via mail op de hoogte.

Digitale diensten van de bib

Ook als de bib gesloten is, kan je hier nog terecht om boeken/kranten te lezen. Op de pagina de digitale diensten van de bib vind je heel wat informatie.

Andere vragen?

Heb je nog een andere vraag? Gebruik dan bij voorkeur ons contactformulier.