Rondleidingen

Kom samen met je klas de bib verkennen!

Bibliotheek Vilvoorde biedt rondleidingen aan voor de 3e kleuterklas, het 1e leerjaar en het 1e jaar secundair.

  • De rondleiding voor de 3e kleuterklas geeft een beeld van de bibliotheek, een overzicht van de kinderafdeling en we duiken wat dieper in de prentenboeken met een Zizo-spel.
  • Voor het 1e leerjaar wordt er gefocust op wat belangrijk is voor beginnende lezertjes en snuisteren we aan de hand van een puzzelspel in de weetboeken.
  • Voor de 1e jaar middelbaar voorzien we een introductie met aansluitend een interactief Bibsterspel op tablets.

 

Tijdstippen

  • 3e kleuterklas: maandagnamiddag: 13u30 - 16u
  • 1e leerjaar: maandagnamiddag: 13u30 - 16u
  • 1e jaar secundair: woensdagvoormiddag: 9u30 - 12u of donderdagnamiddag: 13u30 - 16u

 

Hoe aanvragen

Een rondleiding moet je minstens 1 week op voorhand aanvragen via bibliotheek@vilvoorde.be. Pas nadat je een bevestiging hebt ontvangen, is je aanvraag definitief goedgekeurd. 

 

Voor OKAN-leerlingen

Voor OKAN-leerlingen is een begeleide rondleiding op maat voorzien. Voor meer informatie of een afspraak mail je naar bibliotheek@vilvoorde.be. Vraag je rondleiding minstens 1 week vóór de gewenste datum aan.
In het Taalpunt Nederlands vind je alvast alles wat te maken heeft met het onder de knie krijgen van het Nederlands. Zoals leesboeken in eenvoudig Nederlands. Een selectie hiervan is ook te vinden in de jongerenafdeling.
Speciaal voor OKAN-leerlingen werd een leeslijst gemaakt, die je kan terugvinden op de website of kan opvragen via e-mail.

Onderaan deze pagina vind je een pagina waar websites en apps om Nederlands online te oefenen werden opgelijst.