Gewijzigd bibliotheekreglement

Opgelet: sinds 1 maart 2021 is ons reglement gewijzigd.

De bibliotheken van de Noordrand, waaronder Vilvoorde, hebben nu een gezamenlijk gebruikersreglement. Bib Vilvoorde maakt daarnaast deel uit van het Slim Netwerk. Dat wil zeggen dat je met een actief lidmaatschap in 1 bib, je gratis lid kan worden in de andere bibliotheken van het netwerk.

De belangrijkste wijzigingen in het reglement zijn:

• Ben je lid in Bibliotheek Vilvoorde dan ben je gratis lid van andere bibliotheken binnen het Slim Netwerk. En vice versa.
  • Je betaalt je lidgeld vóór je kan uitlenen.
  • Je kan per keer max. 20 materialen lenen.
  • Cd's, dvd's en games lenen is gratis.
  • Je kan je uitgeleende materialen max. 1x verlengen, taalcursussen 2x.
  • Je betaalt 1 euro per reservatie, ook voor niet afgehaalde klaarstaande reservaties.
  • Heb je een materiaal in bezit dat door een andere lener werd gereserveerd? In dat geval word je hiervan niet meer op de hoogte gebracht, enkel als de uitleentermijn voorbij is.
  • Je lidmaatschap wordt geblokkeerd als je 5 euro openstaande kosten hebt. De maximale boete per materiaal is 5 euro.
  • Tot 12 jaar kan je bepaalde materialen uit de collecties voor volwassenen niet lenen: dvd’s, games, strips, e-boeken, e-readers en toestellen voor volwassenen.

Een overzicht van alle tarieven vind je hier

Bij huisregels zie je wat je kan lenen voor welke termijn

De pagina Lid worden bevat alle info over je lidmaatschap en hoe je lid van de bib kan worden