Nederlands leren en oefenen

De bib heeft heel wat materialen die je helpen om Nederlands te leren en te oefenen. Op onze website hebben we informatie voor je verzameld.

Je kan alles gratis gebruiken, maar soms moet je je inschrijven.

Taalpunt

Taalpunt_logo

 

Voor volwassenen. Op deze pagina vind je websites om te oefenen. Je kan alle boeken, spellen, kranten ... zien die de bib aanbiedt om Nederlands te leren.

Jongeren Taalpunt

Taalpunt_logo

 

Alle boeken en taalcursussen voor jongeren vind je op deze pagina.

Taaltuin

Taaltuin

 

De Taaltuin is het Taalpunt voor kinderen. Je vindt het in de kinderafdeling van de bibliotheek. Het helpt kinderen om Nederlands te leren. Op de pagina vind je websites om Nederlands te oefen en alle boeken en talen.

Nederlands oefenen

Taallabo

 

Elke woensdag van 10 tot 12 uur kan je Nederlands oefenen in de bib.

Nederlands oefenen

Taallabo

 

Je kan zelf thuis oefenen. Heb je een tablet of smartphone? Installeer apps om Nederlands te oefenen met spelletjes, woordenboeken, grammaticaregels en woordenlijsten.

Luisteren naar boeken via een app

Luisterpunt bib

 

Liever een luisterboek? Heel wat boeken die je in de bib vindt, kan je beluisteren via de Anderslezen app.

Kinderboeken lezen via een app

Ontdek Fundels

 

Fundels zijn digitale, interactieve kinderboeken. Voor peuters (van 3 tot 5 jaar) zijn er prentenboeken. Voor beginnende lezertjes (6 tot 10 jaar) zijn er AVI- en andere leesboekjes, om te oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.

Nederlands oefenen

 

Samenlezen met anderstalige jongeren. Samenlezen geeft de jongere een kans om met Nederlands bezig te zijn buiten de schoolmuren en schooluren. Er wordt voorgelezen door een begeleider van de bib en er zal gepraat worden over de inhoud van de teksten.