Klasbezoek

Wil je met je leerlingen langskomen in de bib? Dat kan!

Klasbezoek

1. Geef je les in een Vilvoordse school? Dan kan je kiezen tussen 2 formules:

Je komt met de leerlingen naar de bibliotheek en alle leerlingen gebruiken hun persoonlijke kaart.

Je komt met of zonder leerlingen naar de bibliotheek en leent uit met een klaskaart.

2. Geef je les in een school buiten Vilvoorde?

3. Een bibliotheekkaart voor persoonlijk gebruik:

Werk je in een Vilvoordse school en heb je een Klasse-lerarenkaart voor het lopende schooljaar? Dan word je 1 jaar gratis lid op vertoon van die Klasse-lerarenkaart (jaarlijks te verlengen). Je kan 30 materialen lenen, verder geldt het gewone uitleenreglement.

Rondleiding (op dit moment niet mogelijk)

Om je bibliotheekbezoek met je klas voor te bereiden, maak je een afspraak (via mail: bibliotheek@vilvoorde.be). Een collega neemt contact met je op om na te gaan wat jouw verwachtingen voor de rondleiding zijn. Vraag je bezoek tijdig aan (minimaal 2 weken voor de gewenste datum).

Pas nadat je een bevestiging hebt ontvangen is je aanvraag definitief goedgekeurd.

Wil je het wat speelser aanpakken dan kan je een bibliotheekintroductie met Bibster boeken (enkel voor het eerste middelbaar).

Voor een klasbezoek om materialen uit te lenen en/of terug te brengen: online aanvragen (zie verder).

Klasbezoek aanvragen

Vanaf 1/10/21 zijn klasbezoeken, onder voorbehoud, opnieuw mogelijk. Klasbezoeken worden enkel via een bookingsysteem aangevraagd. Het gaat om de klasbezoeken waarbij je materialen uitleent en/of terugbrengt. Voor rondleidingen contacteer je de bib wel nog via mail (zie hierboven - op dit moment niet mogelijk).

Gebruik computerruimte (nog niet mogelijk)

Je kan tijdens de lesuren gebruik maken van onze computerruimte. Denk eraan om vooraf een afspraak te maken, mail hiervoor naar bibliotheek[at]vilvoorde.be. Vermeld daarbij het aantal leerlingen, het aantal computers dat je wenst te gebruiken, of je een beamer wil gebruiken en het begin- en einduur. De computerruimte is ook beschikbaar buiten de openingsuren van de bibliotheek.

Buiten de openingsuren zijn er 12 computers beschikbaar, tijdens de openingsuren maximum 6.