Kinderen 6-12

Ben je op zoek naar een goed boek of wil je meedoen met een leuke activiteit? Op deze pagina vind je het volledige aanbod voor de leeftijd 6-12 jaar terug. 

Geen idee wat te lezen? Speel het Bieblo spel

Bieblo is een spel dat je helpt met het kiezen van boeken. 

Op de tablet in de jeugdafdeling van de bib, kan je kiezen tussen verschillende thema's die je wel, of net niet, leuk vindt. Dan verschijnt er een lijstje met boeken die in de bib aanwezig zijn én die helemaal bij je passen. 

Geen tijd om spelletjes te spelen tijdens je bezoek? 

Je kan het spel ook thuis spelen. Zo kan je meteen op zoek naar het boek van jouw keuze! (Vergeet niet: boeken kunnen uitgeleend zijn tegen de tijd dat je in de bib bent. Het is dan ook niet onverstandig om meerdere boeken op je verlanglijstje te zetten). 

Speel het spel!

Karrewiet

Karrewiet

 

Vind jij kranten saai maar ben je wel graag op de hoogte van het nieuws?

Volg het nieuws op Karrewiet

 

 

Interland

Interland

 

Google en Test Aankoop hebben samen het spel "Interland" ontworpen dat je meer leert over do's en don'ts op het internet. Ontdek meer over Interland en zijn bewoners en wordt meteen een Cyberheld!

Ik heb een vraag

Ik heb een vraag

Wetenschappers geven antwoord

 

Op Ikhebeenvraag.be kan je terecht met wetenschappelijke vragen over allerlei onderwerpen: biologie, fysica, taal, geschiedenis en nog veel meer. Deze site zorgt voor een antwoord van een wetenschapper met kennis ter zake.

Anders lezen

ikhaatlezen

 

Wil je graag dezelfde boeken lezen als je klasgenoten, maar gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Met de gratis Anderslezen-app lees je duizenden Daisy-luisterboeken op je tablet of smartphone. Je kan de voorleessnelheid aanpassen zodat je op je eigen tempo kan meevolgen in het gedrukte boek en je kan door het luisterboek 'bladeren', net als bij het gewone boek.

 

Neem een kijkje op Ikhaatlezen of

Bezoek onze anders lezen pagina!

Spel

Spel

 

De bib heeft een grote collectie educatieve spellen om uit te kiezen. 

 

Een volledig overzicht vind je hier!

Weetboeken

Weetboeken

 

Leest je kind niet graag? Probeer eens een weetboek!

Je vindt de weetboeken in de kinderafdeling van onze bib. 

tzitemzo

tzitemzo

 

tZitemzo geeft informatie en advies over kinderrechten in het algemeen en over het Belgisch jeugdrecht in het bijzonder aan kinderen, jongeren en volwassenen.