Jongeren 12+

Op zoek naar een goed boek, een leuke dvd of een toffe activiteit? Op deze pagina ontdek je wat de bib je te bieden heeft!

Informatieve boeken jongeren

Informatief jongeren

 

Informatie nodig op jouw maat? In de jongerenafdeling vind je non-fictie boeken over verschillende onderwerpen: 

Mens - Vrije tijd - Wereld - Wetenschap

(oa. LGBTI+ - Hoofd: psychologie, gevoelens en pubertijd - Liefde & seks - Lifestyle: kleding, haar, eten en drinken - Creatief - Muziek - Sport -Media - Actualiteit - Natuur - STEAM - Wetenschappen...)

Zoek je een goed boek?

Boekenzoeker

 

De bib heeft zoveel boeken dat kiezen moeilijk is. Zoek je een leuk boek voor je spreekexamen Nederlands, om mee te nemen op vakantie, of om 's avonds mee onder de wol te kruipen? Deze websites helpen je met het kiezen van een boek dat helemaal bij je past! 

Boekenzoeker

Pluizer

Pluizuit 

 

Anders lezen

anders lezen

 

Lezen kan altijd. Als het lezen op de gewone manier niet meer gaat, heeft de bibliotheek een passende oplossing voor je. Misschien ben je geholpen met boeken in een grote letter of zijn luisterboeken voor je geschikt. 

Nederlands leren?

 

Leer je Nederlands? Op deze pagina vind je meer informatie.

 

Anderstalige romans

Op zoek naar een boek voor Frans, Duits, Engels of zelfs Spaans? In de bib vind je het allemaal. Ga op speurtocht in de bib of in de catalogus. Hieronder vind je alvast onze nieuwste Engelstalige en Franstalige romans 12+.

WAT WAT

WatWat

 

Wie jong is zit met 1001 vragen.

Voor WAT WAT is geen topic te gek of taboe te groot.
Zit je zelf ook met vragen?

Stel ze op watwat.be!

Awel

Awel

 

Nood aan een babbel? Awel luistert naar kinderen en jongeren. Alle info vind je op hun website awel.be.

Ik heb een vraag

Ik heb een vraag

Wetenschappers geven antwoord

Op Ikhebeenvraag.be kan je terecht met wetenschappelijke vragen over allerlei onderwerpen: biologie, fysica, taal, geschiedenis en nog veel meer. Deze site zorgt voor een antwoord van een wetenschapper met kennis ter zake.

Ik beslis

ik beslis

 

Ik beslis over mijn privacy! Heb je een vraag over privacy? Zit je in de problemen? Of wil je jouw privacy beter beschermen? Ontdek hier alle tips & tricks. 

Interland

Interland

 

Google en Test Aankoop hebben samen het spel "Interland" ontworpen dat je meer leert over do's en don'ts op het internet. Ontdek meer over Interland en zijn bewoners en wordt meteen een Cyberheld!

 

NWS

 

Vind jij kranten saai maar ben je wel graag op de hoogte van het nieuws?

Volg dan NWS op instagram (https://www.instagram.com/nws.nws.nws/). 

 

 

Clicksafe

Clicksafe

 

Heb je twijfels, een probleem of stel je je gewoon vragen over iets wat op internet gebeurd is? Op de Clicksafe-site vind je antwoord op je vragen én kan je testen of je een gewapende internetter bent.