Jeugd 6-12

Ben je op zoek naar een goed boek of wil je meedoen met een leuke activiteit? Op deze pagina vind je het volledige aanbod voor de leeftijd 6-12 jaar terug. 

Nieuw in de bib! Bieblo

Bieblo.jpg

Bieblo is een spel dat je helpt met het kiezen van boeken. 

Op de tablet in de jeugdafdeling van de bib, kan je kiezen tussen verschillende thema's die je wel, of net niet, leuk vindt. Dan verschijnt er een lijstje met boeken die in de bib aanwezig zijn én die helemaal bij je passen. 

Geen tijd om spelletjes te spelen tijdens je bezoek? 

Je kan het spel ook thuis spelen. Zo kan je meteen op zoek naar het boek van jouw keuze! (Vergeet niet: boeken kunnen uitgeleend zijn tegen de tijd dat je in de bib bent. Het is dan ook niet onverstandig om meerdere boeken op je verlanglijstje te zetten). 

 

Speel het spel!

Zoek je een goed boek?

Boekenzoeker

 

De bib heeft zoveel boeken dat kiezen moeilijk is. Zoek je een leuk boek voor je spreekexamen Nederlands, om mee te nemen op vakantie, of om 's avonds mee onder de wol te kruipen? Deze websites helpen je met het kiezen van een boek dat helemaal bij je past! 

Boekenzoeker

Pluizer

Pluizuit 

Anders lezen

anders lezen

 

Lezen kan altijd. Als het lezen op de gewone manier niet meer gaat, heeft de bibliotheek een passende oplossing voor je. Misschien ben je geholpen met boeken in een grote letter of zijn luisterboeken voor je geschikt. 

Weetboeken

Weetboeken

 

Leest je kind niet graag? Probeer dan eens een weetboek!

Je vindt de weetboeken in de jeugdafdeling van onze bib. 

Vol van Vilvoorde

Vol van Vilvoorde

 

Wist je dat stad Vilvoorde een uitgebreid gezinsaanbod heeft? 

De dienst Cultuur en evenementen, cc Het Bolwerk, de bibliotheek Vilvoorde, de Stedelijke academie voor muziek, woord en dans en de Portaelsschool voor Beeldende Kunsten hebben elke week heel wat activiteiten voor gezinnen. Op de website en facebookpagina van Vol van Vilvoorde vind je een overzicht van alle beschikbare activiteiten.

Interland

Interland

 

Google en Test Aankoop hebben samen het spel "Interland" ontworpen dat je meer leert over do's en don'ts op het internet. Ontdek meer over Interland en zijn bewoners en wordt meteen een Cyberheld!

Ik heb een vraag

Ik heb een vraag

Wetenschappers geven antwoord

Op Ikhebeenvraag.be kan je terecht met wetenschappelijke vragen over allerlei onderwerpen: biologie, fysica, taal, geschiedenis en nog veel meer. Deze site zorgt voor een antwoord van een wetenschapper met kennis ter zake.

Mag ik iets vragen?

Magikietsvragen?

 

Hulp nodig bij je huiswerk? De vrijwilligers van magikietsvragen.be helpen je graag verder!

Zij helpen je met taal (Nederlands en Frans), Wereldoriëntatie en wiskunde.