Jeugd 6-12

Ben je op zoek naar een goed boek of wil je meedoen met een leuke activiteit? Op deze pagina vind je het volledige aanbod voor de leeftijd 6-12 jaar terug. 

Zoek je een goed boek?

Boekenzoeker

 

De bib heeft zoveel boeken dat kiezen moeilijk is. Zoek je een leuk boek voor je spreekexamen Nederlands, om mee te nemen op vakantie, of om 's avonds mee onder de wol te kruipen? Deze websites helpen je met het kiezen van een boek dat helemaal bij je past! 

Boekenzoeker

Pluizer

Pluizuit 

Weetboeken

Weetboeken

 

Leest je kind niet graag? Probeer dan eens een weetboek!

Je vindt de weetboeken in de jeugdafdeling van onze bib. 

Anders lezen

anders lezen

 

Lezen kan altijd. Als het lezen op de gewone manier niet meer gaat, heeft de bibliotheek een passende oplossing voor je. Misschien ben je geholpen met boeken in een grote letter of zijn luisterboeken voor je geschikt. 

Meer Fundels lenen in de vakantie

Fundels

 

Met de start van de zomervakantie krijg je extra leentegoed. Tijdens de zomermaanden kunnen er tot 12 extra Fundels per lidmaatschap van een bibliotheek geleend worden. Deze boekjes blijven gedurende 4 weken beschikbaar of tot de laatste vakantiedag.

Vol van Vilvoorde

Vol van Vilvoorde

 

Wist je dat stad Vilvoorde een uitgebreid gezinsaanbod heeft? 

De dienst Cultuur en evenementencc Het Bolwerk, de bibliotheek Vilvoorde, de Stedelijke academie voor muziek, woord en dans en de Portaelsschool voor Beeldende Kunsten hebben elke week heel wat activiteiten voor gezinnen. Op de website en facebookpagina van Vol van Vilvoorde vind je een overzicht van alle beschikbare activiteiten.

Interland

Interland

 

Google en Test Aankoop hebben samen het spel "Interland" ontworpen dat je meer leert over do's en don'ts op het internet. Ontdek meer over Interland en zijn bewoners en wordt meteen een Cyberheld!

Ik heb een vraag

Wetenschappers geven antwoord

Ikhebeenvraag.be is een online vraagbaak waarop je terecht kan met wetenschappelijke vragen over allerlei onderwerpen: biologie, fysica, taal, geschiedenis en nog veel meer. Het team achter deze site zorgt er dan voor dat je rechtstreeks een antwoord krijgt van een wetenschapper met kennis terzake.