Jeugd 6-12

Ben je op zoek naar een goed boek of wil je meedoen met een leuke activiteit? Op deze pagina vind je het volledige aanbod voor de leeftijd 6-12 jaar terug. 

Kinderwoord van het Jaar

De kijkers van Ketnet konden afgelopen stemmen op hun Kinderwoord van het Jaar. 'Boeie' haalde het van woorden als 'chill', 'lit' en 'cringe'. 'Boeie' betekent zoveel als 'wat maakt het uit?'

Kinderwoord van het Jaar

Vol van Vilvoorde

Vol van Vilvoorde

 

Wist je dat stad Vilvoorde een uitgebreid gezinsaanbod heeft? 

De dienst Cultuur en evenementencc Het Bolwerk, de bibliotheek Vilvoorde, de Stedelijke academie voor muziek, woord en dans en de Portaelsschool voor Beeldende Kunsten hebben elke week heel wat activiteiten voor gezinnen. Op de website en facebookpagina van Vol van Vilvoorde vind je een overzicht van alle beschikbare activiteiten.

Interland

Interland

 

Google en Test Aankoop een spel "Interland" ontworpen dat je meer leert over do's en don'ts op het internet. Ontdek meer over Interland en zijn bewoners en wordt meteen een Cyberheld!

Weetboeken

Weetboeken

 

Leest je kind niet graag? Probeer dan eens een weetboek!

Je vindt de weetboeken in de jeugdafdeling van onze bib. 

Nieuw in de bib!

Nieuw

 

Op zoek naar nieuwe sprookjes en gedichten, strips of een leuk AVI-boek? 

Het volledige overzicht van nieuwe materialen vind je hier!

Anders lezen

anders lezen

 

Lezen kan altijd. Als het lezen op de gewone manier niet meer gaat, heeft de bibliotheek een passende oplossing voor je. Misschien ben je geholpen met boeken in een grote letter of zijn luisterboeken voor je geschikt.