Fundels zijn digitale, interactieve kinderboeken. Voor peuters (van 3 tot 5 jaar) bestaat er een aanbod Fundels prentenboeken. Voor beginnende lezertjes (6 tot 10 jaar) zijn er AVI- en andere leesboekjes, om te oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.

Fundels

Elk digitaal prentenboek bevat verschillende speelse activiteiten. Kijken naar een filmpje, lezen in het boek, spelletjes spelen, tekeningen maken, je eigen filmpje maken. In elke activiteit wordt de link naar het boek gelegd.

De bib leent ook fundelsrugzakjes uit. Je kan deze fundels gratis lenen en je vindt ze in de jeugdafdeling bij de prentenboeken. De lezer gebruik je om de digitale inhoud op pc te bekijken.

Fundels rugzakjes

Hoe lenen:

De fundels rugzakjes bevatten 4 prentenboeken Fundels en 1 RFID-lezer. Dit kan enkel gebruikt worden in combinatie met een pc of laptop.

  • Surf naar de Fundels website
  • download en installeer het programma
  • open het programma en druk op "Mijn Bibliotheek"
  • log in met je "Mijn Bibliotheek" gebruikersnaam en paswoord
  • je krijgt meteen een overzicht van het aantal prentenboeken en avi boeken dat je per jaar kan lenen
  • sluit de lezer aan op de pc en wacht tot het toestel zichzelf geïnstalleerd heeft
  • leg een prentenboek op de lezer, let erop dat de fundels sticker bovenop de lezer ligt.
  • de titel van het boek verschijnt op het scherm
  • klik op downloaden

Beschikbaar op:

windows-apple

Digitale fundels

Hoe lenen:

Om fundels te kunnen lenen heb je de gratis fundels app nodig die je kan downloaden via Google Play of AppStore. PC-gebruikers surfen naar de Fundels website en downloaden het programma. Inloggen gebeurt met dezelfde gebruikersnaam en paswoord als van “Mijn Bibliotheek”. Je krijgt meteen een overzicht van het aantal Fundels dat je per jaar kan lenen en hoeveel Fundels er nog resteren.

Aantal en leentermijn:

Fundels kan je gratis lenen, voor een uitleentermijn van 4 weken, verlengen is niet mogelijk. Per lidmaatschap van een bib die fundels aanbiedt, kan je per kalenderjaar 7 prentenboekenfundels lenen. Hetzelfde geldt voor de AVI-fundels. Tijdens de schoolvakanties krijg je extra uitleningen.

Beschikbaar op:

apparaten

Meer info en handleidingen op de Fundels website: prentenboeken & avi-boeken