Fundels zijn digitale, interactieve kinderboeken. Voor peuters (van 3 tot 5 jaar) bestaat er een aanbod Fundels prentenboeken. Voor beginnende lezertjes (6 tot 10 jaar) zijn er AVI- en andere leesboekjes, om te oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.

Fundels

 

Elk digitaal prentenboek bevat verschillende speelse activiteiten. Kijken naar een filmpje, lezen in het boek, spelletjes spelen, tekeningen maken, je eigen filmpje maken. In elke activiteit wordt de link naar het boek gelegd.

De bib leent ook fundelsrugzakjes uit. Dit zijn rugzakjes die 4 prentenboeken Fundels en een RFID-lezer bevatten. Je kan deze fundels gratis lenen en je vindt ze in de jeugdafdeling bij de prentenboeken.

Hoe lenen?

Om fundels te kunnen lenen heb je de gratis fundels app nodig die je kan downloaden via Google Play of AppStore. Inloggen gebeurt met dezelfde gebruikersnaam en paswoord als van “Mijn Bibliotheek”. Je kan hiermee je leentermijn controleren, nagaan hoeveel fundels je nog kan lenen en wat je in het verleden geleend hebt.

Aantal en leentermijn :

Fundels kan je gratis lenen, voor een uitleentermijn van 4 weken, verlengen is niet mogelijk. Per lidmaatschap van een bib die fundels aanbiedt, kan je per kalenderjaar 7 prentenboekenfundels lenen. Hetzelfde geldt voor de AVI-fundels.

Welk toestel :

De prentenboeken kunnen gelezen worden op zowel Android als iOS toestellen, de AVI-boeken zijn enkel toegankelijk op een iOS toestel.

Heb je nog vragen, dan kan je tijdens de openingsuren terecht in de bib, of stuur een mailtje naar vilvoorde@bibliotheek.be.

Meer info op: http://www.fundels.com.