Leerkracht

Ben jij leerkracht (in Vilvoorde)? Bekijk op deze pagina wat de bib allemaal te bieden heeft!

Nieuw in de bib! Bieblo

Bieblo.jpg

 

Bieblo is een spel dat kinderen van 6 tot 11 jaar helpt met het kiezen van boeken. 

Het spel legt de kinderen een aantal thema's voor. Zij kiezen de thema's die ze leuk vinden. Vervolgens verschijnt er een lijstje met boeken die in de bib aanwezig zijn én die helemaal bij de jonge lezer passen. Kinderen die gelijktijdig bezig zijn met Bieblo krijgen nooit dezelfde resultaten, om te vermijden dat twee kinderen op zoek gaan naar hetzelfde boek.

Op klasbezoek? Speel het spel in de klas!

Je kan het spel ook thuis of in de klas spelen. Zo kunnen je leerlingen bij aankomst in de bib meteen op zoek naar het boek van jouw keuze! (Vergeet niet: boeken kunnen uitgeleend zijn tegen de tijd dat je in de bib bent. Het is dan ook niet onverstandig om meerdere boeken op je verlanglijstje te zetten). 

Speel het spel!

 

Klasbezoek

1. Geef je les in een Vilvoordse school? Dan kan je kiezen tussen 2 formules:

2. Geef je les in een school buiten Vilvoorde?

3. Een bibliotheekkaart voor persoonlijk gebruik:

Werk je in een Vilvoordse school en heb je een Klasse-lerarenkaart voor het lopende schooljaar? Dan word je 1 jaar gratis lid op vertoon van die Klasse-lerarenkaart (jaarlijks te verlengen). Verder geldt het gewone uitleenreglement.

Klasbezoek aanvragen

Vanaf 10 februari 2020 worden klasbezoeken enkel via een bookingsysteem aangevraagd. Het gaat om de klasbezoeken waarbij enkel materialen ingeleverd en uitgeleend worden. Voor rondleidingen contacteer je de bib wel nog via mail.

Lerarenkaart

Leerkrachten die in Vilvoorde wonen ontvangen een uitnodiging om de lerarenkaart in de bib op te halen. Denk eraan om je identiteitskaart mee te brengen. De verdeling van de lerarenkaart start op vri 03/12/19 en eindigt op 31/06/20.

Intussen maken we je wegwijs in ons aanbod: de onderwijsnieuwsbrief, activiteiten, educatieve spelen, themakoffers, onze materialen i.v.m. opvoeding en onderwijs, Taalpunt en de jeugdafdeling.

Je kan de lerarenkaart ophalen tijdens de openingsuren van de bib. De lerarenkaarten blijven in de bib tot eind juni en worden daarna terugbezorgd aan Klasse.

 

Gebruik computerruimte

Je kan tijdens de lesuren gebruik maken van onze computerruimte. Denk eraan om vooraf een afspraak te maken, mail hiervoor naar bibliotheek[at]vilvoorde.be. Vermeld daarbij het aantal leerlingen, het aantal computers dat je wenst te gebruiken, of je een beamer wil gebruiken en het begin- en einduur. De computerruimte is ook beschikbaar buiten de openingsuren van de bibliotheek.

Buiten de openingsuren zijn er 12 computers beschikbaar, tijdens de openingsuren maximum 6.

Feesttas

 

Voor wie?  De feesttas is bedoeld voor kleuters.

Wat?  De feesttas laat je kleuter kennismaken met een feestdag, zoals Kerst, Pasen, het Offerfeest, carnaval, moederdag ... Elke tas bevat acht materialen zoals prentenboeken, zoekboeken, cd's, vertelplaten .... In de catalogus vind je een handig overzicht van de verschillende feesttassen. 

Taal?  Nederlands

Waar?  Vraag naar de trolleys aan de balie.

Hoe uitlenen? 2 weken – gratis – kan niet verlengd worden – 1 koffer per kaart (3 met klaskaart)

Thematrolley 'Klein in de Groote Oorlog'

 

Voor wie?  Deze trolleys zijn bedoeld voor leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar. De trolleys kunnen uitgeleend worden door leerkrachten.

Wat?  De trolley bevat boeken en films over Wereldoorlog I. 

Waar?  Vraag naar de trolleys aan de balie. 

Taal? Nederlands

Hoe uitlenen? 4 weken – gratis – kan verlengd worden – 1 trolley per klaskaart

KJV leeskoffer middelbare school

 

Voor wie? Deze koffers zijn bedoeld voor leerlingen van de eerste graad van de middelbare school. De koffers kunnen enkel ontleend worden door leerkrachten. 

Wat?  Deze koffers bevatten leesboeken die de voorbije jaren geselecteerd waren voor KJV. De koffer bevat ook een documentatiemap met werkmodellen en achtergrondinformatie die je kunnen inspireren in de klas. 

Taal? Nederlands

Waar?  Vraag naar de KJV koffers aan de balie. 

Hoe uitlenen?  4 weken – gratis – kan verlengd worden – 1 koffer per klaskaart

 Abonneer je op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van het aanbod voor scholen/leerkrachten/leerlingen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Meer informatie

Ga ook eens kijken naar de blauwe banner onderaan de pagina bij "scholen". Daar vind je heel wat extra informatie.

Ik beslis!

Zitten je leerlingen met vragen rond privacy, of wil je hen waarschuwen voor de gevaren van social media? Op de website ikbeslis.be vind je antwoorden op vragen rond privacy in de klas, sharenting en sexting.