Jeugd 0-6

De bib, dat is meer dan boeken alleen. Ook voor de allerkleinsten hebben we een ruim aanbod, van logeerkoffers tot educatieve spellen. Alle info vind je hieronder!

Logeerkoffer

Logeerkoffer

 

Voor wie?  De logeerkoffers zijn bedoeld voor kleuters vanaf 4 jaar.

Wat?  De koffers zijn gevuld met boekjes rond een bepaald thema (boerderij, aan tafel, dino’s …). Elke koffer bevat ook een verrassing (spelletje, dvd …)

Taal?  Nederlands

Waar?  Afdeling Jeugd

Hoe uitlenen? 4 weken – gratis – kan verlengd worden – 1 koffer per kaart (3 met klaskaart)

TATERTAAL

Tatertaal

 

Voor wie?  De TATERTAAL-Rugzakjes zijn bedoeld voor kleuters van 0 tot 3 jaar.

Wat?  De rugzakjes zijn gevuld met boekjes die je als ouders helpen om al pratend, spelend en lezend je kind te prikkelen. Naast boekjes bevat elke rugzak ook tips die taal stimuleren.

Taal?  Nederlands

Waar?  Afdeling Jeugd (Taaltuin)

Hoe uitlenen? 4 weken – gratis – kan verlengd worden – 1 koffer per kaart (3 met klaskaart)

Brabbeltas

Brabbeltas

 

Voor wie?  De Brabbeltassen zijn bedoeld voor peuters.

Wat?  De tassen bevatten 6 kartonboekjes over één onderwerp (kleuren, woordjes, tellen, dieren, lichaam en kledij, slapen, op het potje ...). De boekjes zitten in een mooi dierenrugzakje, handig voor je peuter om overal mee naartoe te nemen! (tip: trek eens aan de slurf van de olifanttas of aan de tong van de leeuwentas).

Taal? Nederlands

Waar?  Afdeling Jeugd, houten bakken mini-zizo

Hoe uitlenen? 4 weken – gratis – kan verlengd worden – 1 koffer per kaart (3 met klaskaart)

Feesttas

 

Voor wie?  De feesttas is bedoeld voor kleuters.

Wat?  De feesttas laat je kleuter kennismaken met een feestdag, zoals Kerst, Pasen, het Offerfeest, carnaval, moederdag ... Elke tas bevat acht materialen zoals prentenboeken, zoekboeken, cd's, vertelplaten .... In de catalogus vind je een handig overzicht van de verschillende feesttassen. 

Taal?  Nederlands

Waar?  Vraag naar de trolleys aan de balie.

Hoe uitlenen? 2 weken – gratis – kan niet verlengd worden – 1 koffer per kaart (3 met klaskaart)

Lettertas

Lettertas

 

Voor wie?  De Lettertassen zijn bedoeld voor kleuters.

Wat?  De tassen bevatten heel wat materialen die je kleuter helpen bij het herkennen van letters en eenvoudige woordjes. De letterspelletjes, stripverhalen en boekjes helpen je kleuter op een speelse manier met leren lezen!

Taal? Nederlands

Waar?  Afdeling Jeugd, houten bakken mini-zizo

Hoe uitlenen? 4 weken – gratis – kan verlengd worden – 1 koffer per kaart (3 met klaskaart)

Educatieve spelen

Ordeningsspel : getallen

Welke hoeveelheid hoort bij welk getal? De kinderen moeten bij elk van de 5 getallen de passende plaatjes indelen. Zo leren ze al spelend niet alleen getallen en hoeveelheden kennen, maar ook dieren en voorwerpen.

View in catalog

Sorteerspel : kleurentoverij

Cilinder prisma balken... elke twee helften vormen een geheel. Maar welke twee passen qua vorm kleur en hoogte bij elkaar? Wie de juiste paren heeft gevonden mag ze in het sorteerplankje steken.

View in catalog

Had ik maar een tijdmachine

Suzan Boshouwers

Bob wil weten wanneer hij weer jarig is. Helaas is hij pas jarig geweest! Bob neemt je mee het jaar rond en zo ontdek je van alles over de dagen van de week, de seizoenen en het beleven van de tijd. Prentenboek met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

View in catalog

Weetboeken

Weetboeken

 

Leest je kind niet graag? Probeer dan eens een weetboek!

Je vindt de weetboeken in de jeugdafdeling van onze bib. 

Taaltuin

 

Ben jij al eens een kijkje gaan nemen in onze Taaltuin? Hier vind je prentenboeken, leesboeken, educatieve spellen en veel meer. En dat allemaal in verschillende talen, van het Arabisch tot het Zweeds!

Meer Fundels lenen in de vakantie

Fundels

 

Met de start van de zomervakantie krijg je extra leentegoed. Tijdens de zomermaanden kunnen er tot 12 extra Fundels per lidmaatschap van een bibliotheek geleend worden. Deze boekjes blijven gedurende 4 weken beschikbaar of tot de laatste vakantiedag.

Zoek je een goed boek?

Boekenzoeker

 

De bib heeft zoveel boeken dat kiezen moeilijk is. Zoek je een leuk boek voor je spreekexamen Nederlands, om mee te nemen op vakantie, of om 's avonds mee onder de wol te kruipen? Deze websites helpen je met het kiezen van een boek dat helemaal bij je past! 

Boekenzoeker

Pluizer

Pluizuit 

Naar de bib, mee vanaf twee!

rugzak2jarigen

 

De bib vergeet je tweede verjaardag niet. Woon je in Vilvoorde, dan sturen we je een leuke kaart waarmee je een cadeautje kan komen afhalen.