Digitaal lezen

Lezen

E-boeken

e-boek

 

E-boeken lezen op een e-reader van de bib. Je kan gratis 10 e-boeken lenen voor 4 weken.

Enkel voor jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen.

Fundels

Fundels

 

Fundels zijn digitale, interactieve kinderboeken. Voor peuters (van 3 tot 5 jaar) bestaat er een aanbod Fundels prentenboeken. Voor beginnende lezertjes (6 tot 10 jaar) zijn er AVI- en andere leesboekjes, om te oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.

Luisterpunt bib

Luisterpunt

 

Daisy-titels zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Met Daisy-online kan je eenvoudig Daisy-boeken beluisteren via het internet op je toestel naar keuze: tablet, smartphone, computer of fysieke Daisy-speler (met internetverbinding). 

Ga naar de website

Zomeractie online lezen

Boek n Trip

 

Tijdens de zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Voor iedereen tussen de 0-18 jaar.

De zomeractie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus.

Leestips

Leestipper

 

Voor volwassenen: mijn Leestipper helpt je zoeken naar een goed fictieboek. Zo wil de bib jou nog beter adviseren en inspireren.

Ga naar de website

Boekenzoeker

Boekenzoeker

 

Leestips voor kinderen en jongeren. Een avonturenverhaal om in één keer te verslinden? Een dun boek voor je boekbespreking? Een vrolijk voorleesboek of kleurrijk aanwijsboek? Boekenzoeker helpt je kiezen! 

Naar de website

Bieblo

Bieblo

 

Leestips voor kinderen van 6-11 jaar. Je kan het spel thuis spelen: je krijgt een aantal thema's te zien en jij kiest welke thema's je leuk vindt en welke niet. Als je klaar bent, verschijnt een lijstje met boeken die in de bib aanwezig zijn. Zo kan je meteen op zoek naar het boek van jouw keuze!