Boek
Engels
In 1670 is kapitein Hal Courtney met zijn boot 'Golden Lion' op weg van Ethiopië naar Zanzibar om wraak te nemen op zijn grootste vijand.
Titel
Golden lion
Auteur
Wilbur Smith Giles Kristian
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2016 | Andere uitgaves
436 p.
ISBN
9780008132804 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

In 1670 vaart Sir Henry ‘Hal’ Courtney (20), kapitein van de ‘The Golden Bough', van Ethiopië naar Zanzibar. Zijn vader, Sir Francis, is door verraad van Angus Cochran (Buzzard) opgehangen. Het gerucht ging dat de man was omgekomen, maar dat blijkt niet zo te zijn en Hal wil wraak. De Buzzard is nu slaaf van maharadja Jahan in Zanzibar die wil dat hij Hal doodt omdat hij voor het christelijke Ethiopië tegen moslims vocht. Bovendien heeft Jahan grote moeite met Hals zwarte vriendin, de Ethiopische Judith. En dan is er nog de historische schat waar Sir Francis veel van zou weten. Smith, geboren in Rhodesië (1933), het huidige Zambia, schreef vele historische romans. Dit vervolg op de derde serie schreef hij samen met Giles Kristian, de Engelse auteur (1975) van de ‘Raven’ bestsellers. De kleurrijke internationale bestseller is heel boeiend door een goede mix van veel actie en wat romantiek. Minpuntjes zijn een wat rommelige plot en vrij schematische hoofdpersonen.

Over Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Foto van/door wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith (Broken Hill, 9 januari 1933 – Kaapstad, 13 november 2021) was een Zuid-Afrikaans schrijver wiens romans zich voornamelijk in Afrika afspelen.

Levensloop

Smith werd geboren in Noord-Rhodesië (het huidige Zambia) en genoot zijn opleiding in Zuid-Afrika waar hij Michaelhouse en Rhodes University doorliep. Zijn eerste roman schreef hij terwijl hij werkzaam was voor de Salisbury Inland Revenue, de Rhodesische belastingdienst. Later woonde hij vooral in Londen maar hij voelde zich nog steeds sterk verbonden met de mensen en natuur van het Afrikaanse continent.

Smith overleed op 88-jarige leeftijd thuis in zijn woonplaats Kaapstad.

Bibliografie

Ballantyne-serie

  • 1980 A Falcon Flies; ook: Flight of the Falcon; (Ned. vert.: 1982; De klauw van de valk; door: Hugo Kuipers)
  • 1981 Men of Men; (Ned. vert.: 1982; Lees verder op Wikipedia