Boek
Nederlands

De tattoo shop

Tijs Vanneste (auteur), Bas Bogaerts (fotograaf)

Ergens in de stationsbuurt van Mol ligt al jarenlang T*INK & L’ART, de tattoo shop slash kunstgalerij van Tijs Vanneste. Daar ontvangt hij elke dag klanten op zoek naar de juiste tattoo, met de boeiendste verhalen en vreemdste geschiedenissen.


In dit boek biedt Tijs een unieke inkijk in zijn tattoo shop. Hij vertelt over zijn eerste jaren als tattooartiest en de weg die hij af

Titel
De tattoo shop
Auteur
Tijs Vanneste
Fotograaf
Bas Bogaerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Pelckmans, 2023
174 p. : ill.
ISBN
9789463379847 (hardback)

Over Tijs Vanneste

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nils Melckenbeeck

Tijs Vanneste (1979) is een Belgisch zanger en tatoeëerder uit Dessel, die ook bekend is als Jef Van Echelpoel, één helft van het muziekduo Van Echelpoel. Vanneste gebruikt de alias sinds zijn jeugd, bv. als zijn naam werd gevraagd nadat hij iets had uitgespookt.

Vanneste volgde in het secundair onderwijs een kunstrichting aan het Heilig Graf in Turnhout, en studeerde later in Breda en Gent.

Hij werkte in de gevangenis van Merksplas als een soort van creatief therapeut. Nadien was hij jarenlang leerkracht plastische kunsten. Hij koos rond zijn dertigste voor een andere carrière als zelfstandige. Vanneste werd professioneel tatoeëerder en zette onder meer tatoeages bij Tom Boonen en Ben Segers.

Vanneste zong bij de metalband Oceans of Sadness, die bestond van 1995 tot 2011 en die onder meer zesmaal optrad op de Desselse Graspop Metal Meeting, waaronder een eenmalig reünieoptreden in 2015. Hij zong nadien bij de melodieuze rockband The Searching die h…Lees verder op Wikipedia