Dvd
Nederlands

Sinterklaas en koning Kabberdas

Stijn Coninx (regisseur), Hugo Matthysen (scenarist), Wim Opbrouck (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vermomd als Koning Kabberdas verwisselt Riko Tik het grote boek van Sinterklaas voor een vals exemplaar waardoor het lijkt alsof alle kinderen stout zijn geweest. Hoe loopt dit af? Vanf ca. 5 jaar.
Titel
Sinterklaas en koning Kabberdas
Regisseur
Stijn Coninx
Scenarist
Hugo Matthysen
Acteur
Wim Opbrouck Jonas Van Thielen Evelien Bosmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
83 minuten
Aantekening
Vlaams gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8719372015827

Besprekingen

Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Hij vervalst het boek van de Sint zodanig dat het lijkt alsof alle kinderen stout zijn. Vermomd als Koning Kabberdas gaat hij naar het huis van de Sint om de heilige man met dat foute boek op te zadelen. IMDb-score: 6.9/10. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Stijn Coninx

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Augustijn Robert Marguerite (Stijn) baron Coninx (Neerpelt, 21 februari 1957) is een Belgisch cineast.

Carrière

In 1980 studeert hij af als regisseur aan het RITCS in Brussel met een documentaire over Raoul Servais. Zijn carrière begint hij als assistent-regisseur van verschillende Belgische films.

In 1987 maakt hij met Hector zijn eerste langspeelfilm. De hoofdrol is weggelegd voor de komiek Urbanus en dit blijkt een groot succes. In 1990 komt Koko Flanel, de tweede filmkomedie met Urbanus, die het nog beter doet in de zalen.. In 1992 brengt Coninx met Daens een drama over priester Adolf Daens en sleept een nominatie voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film in de wacht. Deze eerste drie films staan bovenaan de lijst van succesvolste Belgische films. In 1993 verleent koning Boudewijn hem de adellijke titel baron. Na deze grote successen bekwaamt Coninx zich verde…Lees verder op Wikipedia