Boek
Nederlands

Sint zoekt Pien

Selma Noort (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
Pien mag met Sint het dak op. Maar eerst moet ze een plas doen. Pien blijft lang weg en de zak staat nog op de stoep. Waar blijft Pien? Sint gaat op zoek. Met kleurenillustraties. AVI M3. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Sint zoekt Pien
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2023
24 p. : ill.
ISBN
9789048750061 (hardback)

Besprekingen

Een leren lezen-boekje over Sinterklaas die zijn jonge helper zoekt. Pien mag met Sint het dak op, maar ze moet eerst een plas doen. Dan kan ze de deur niet meer open krijgen. Ondanks haar roepen, hoort niemand haar. Gelukkig gaat Sint op zoek. In vriendelijke en eenvoudige stijl geschreven. Met sfeervolle illustraties in onverzadigde kleuren. AVI-niveau M3. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar. Selma Noort (Leiden, 1960) is een zeer bekende Nederlandse schrijver, kunstschilder en jeugdauteur. Ze won eerder de Zilveren Griffel. Dit boek maakt deel uit van de serie: ‘Ik leer lezen met Zwijsen’*.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia