Grote letter
Nederlands

Zie mij graag : roman

Sarah Meuleman (auteur)

Zie mij graag : roman

In de reeks:
XL; 1410
Na een mysterieus auto-ongeluk verandert het leven van de twee zusjes Margot en Lieve radicaal; jaren later probeert Lieve de waarheid te achterhalen.
Titel
Zie mij graag : roman
Auteur
Sarah Meuleman
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij XL, © 2022
423 p.
ISBN
9789046314104 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De zussen Margot en Lieve Mertens zijn in hun jeugd betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Hun vader, de bestsellerauteur Saul Mertens, zat die avond achter het stuur en er was nog een vierde passagier aan boord. Vanuit een wisselend perspectief worden de gebeurtenissen door de zusjes onthuld en gereconstrueerd. Maar wat is waar en wie kunnen we vertrouwen? Van Lieve weten we in ieder geval zeker dat ze op Instagram een compleet andere voorstelling van zaken geeft. 'Zie mij graag' is behalve een boeiend boek dat veel vragen oproept, een spannende zoektocht naar de waarheid over het verleden, het heden en de toekomst en bevat een verrassende wending. Sarah Meuleman is een Vlaamse auteur. Ze schreef voor diverse bladen. 'Zie mij graag' is haar vierde roman.

Over Sarah Meuleman

Sarah Meuleman (Oostende, 1977) is schrijfster, journaliste, presentator, zangeres en programmamaker.

Ze studeerde Germaanse Filologie in Gent (UG) en Algemene Literatuurwetenschap aan de UvA in Amsterdam. Ze is presentatrice voor de VPRO-programma's Trendspotting, de talkshows van het Holland Festival, het Nederlands Filmfestival en het IDFA. In september 2011 startte haar programma Sarah's Barbaren waarvan de tweede serie in 2012 werd uitgezonden.

Als journaliste richt ze zich op het (geschreven en gesproken) interview en het essay. Ze schrijft voor diverse kranten en bladen, doceert Journalistieke Vaardigheden aan de Universiteit van Amsterdam, richtte samen met Eric de Vroedt de journalistieke tak op van het project mightysociety en presenteert in onder meer De Balie en de Stadsschouwburg Amsterdam.

Meuleman stond als zangeres en componist in 1999 in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Ze maakte onder de naam SAM het album More Than…Lees verder op Wikipedia