Boek
Nederlands

Kom van dat dak!

Rindert Kromhout (auteur), Silvie Buenen (illustrator)
+1
Kom van dat dak!
×
Kom van dat dak! Kom van dat dak!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Niek en Klaas zijn de neven van Sint en willen graag helpen, maar Sint ziet dat niet zitten. Zouden Moo en Piet dan wel kunnen helpen? Met gekleurde prenten. AVI M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
AVI 2
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Kom van dat dak!
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Silvie Buenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
23 p. : ill.
ISBN
9789048746231 (hardback)

Besprekingen

Een sinterklaasverhaal in de ‘Leren lezen*’-serie van Uitgeverij Zwijsen. Niek en Klaas zijn de neven van Sint en willen hem graag helpen, maar Sint ziet dat niet zitten. Zouden Piet en Moo hem wel kunnen helpen? Waar hangt Moo eigenlijk uit? Een koe op het dak, wat is dat voor iets raars? Met humor geschreven. Met vrolijke gekleurde illustraties. AVI M3. Rindert Kromhout (Rotterdam, 1958) is een alom bekende Nederlandse schrijver, vertaler en jeugdauteur. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter van af als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. …Lees verder op Wikipedia