Boek
Nederlands

De trollen van Leif

Pieter Koolwijk (auteur), Linde Faas (illustrator)
+1
De trollen van Leif
×
De trollen van Leif De trollen van Leif
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als de ouders van Ravna en Leif op plundertocht zijn, krijgt de achtjarige Ravna de leiding want Leif is met zijn verhalen en liedjes nutteloos, of toch niet? Met zwart-wit en gekleurde illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Trollen
Titel
De trollen van Leif
Auteur
Pieter Koolwijk
Illustrator
Linde Faas
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2022
131 p. : ill.
ISBN
9789047713784 (hardback)

Besprekingen

Een sprookjesachtig avonturenverhaal over het meisje Ravna en haar broer Leif, die achterblijven nadat hun ouders en alle volwassenen op plundertocht zijn gegaan. De achtjarige Ravna heeft de leiding gekregen, want Leif is nutteloos. Het enige wat hij wil is een skald zijn, iemand die verhalen vertelt en liedjes zingt. Alleen luistert niemand naar zijn trollenverhalen en zingt hij vals. Ravna heeft niets aan hem, of toch wel? In opgewekte en spannende stijl geschreven. Pieter Koolwijk (Gouda, 1974) is schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Met schetsachtige zwart-wit en gekleurde illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Pieter Koolwijk

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Evelien Drenthen

Pieter Koolwijk (Gouda, 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn verhalen vallen onder de categorie fantasy, maar spelen zich over het algemeen af in de dagelijkse wereld. In ieder verhaal zit altijd een dieper liggend thema verwerkt.

Eerder werd hij in 2009 onderscheiden met de Unleash Award en in 2018 met de Cultuurprijs van de Gemeente Emmen. Zijn boek Bens Boot werd in 2016 bekroond met een Vlag en Wimpel. Zijn eerste Zilveren Griffel won Koolwijk in 2021 met Gozert, zijn zesde boek. Later ontving hij hiervoor ook de Gouden Griffel. In januari 2022 werd Koolwijk benoemd tot ereburger van Emmen.

Boeken

  • 2012 - Vlo en Stiekel (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2013 - Vliegen zwammen (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2015 - Bens boot (Lemniscaat). Met illustraties van Linde Faas
  • 2016 - Baas van de wereld (Lemnis…Lees verder op Wikipedia