Boek
Nederlands

Thuis in theater

Pieter De Poortere (illustrator), Barbara Wyckmans (concept)
+1
Thuis in theater
×
Thuis in theater Thuis in theater

Thuis in theater

Pieter De Poortere (illustrator), Barbara Wyckmans (concept)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wat gebeurt er allemaal in het theater Het Paleis in Antwerpen? Kijk hoe de decors worden gebouwd, waar gerepeteerd wordt en waar de kleedkamers zijn. Tekstloos zoekplatenboek met gedetailleerde, stripachtige illustraties in sobere kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Toneel
Titel
Thuis in theater
Illustrator
Pieter De Poortere
Concept
Barbara Wyckmans
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789460014666 (hardback)

Besprekingen

Dit boordevolle zoekboek geeft een rondleiding door het theater. De kijkers zien hoe de decors worden gemaakt, waar gerepeteerd wordt en waar de spelers zich omkleden. Achter de schermen gebeurt veel, maar ook op de tribune is het een drukte van belang, zowel voor als tijdens de voorstelling. Maar liefst twaalf spreads tekende De Poortere vol in zijn dik zwart omlijnde stripachtige illustraties waarin de kleuren blauw, rood en bruin domineren. Teksten ontbreken, verhalen zijn er te over, waarvan enkele op de achterflap worden aangekondigd. Zoals het verhaal van het baby’tje dat in haar eentje het theater gaat verkennen, of de kok die verliefd is. Op de platen wordt heel wat gezocht en gevonden, en het is aan de lezer om dát weer te vinden. Dit boek is zeer geschikt om je als (groot)ouder wegwijs te laten maken door je (klein)kind. In dezelfde tekenstijl verschenen van De Poortere de hardkartonnen zoekboeken 'Hendriks spookjesboek' (2011) en 'Hendriks spookjescircus' (2012)*. Deze uitg…Lees verder

Over Pieter De Poortere

Pieter De Poortere (Gent, 17 september 1976) is een Vlaams striptekenaar en cartoonist, vooral bekend om de reeks Boerke.

De Poortere begon zijn carrière in 2000 als freelance illustrator en publiceerde onder meer in Humo en later Focus Knack. In 2001 bedacht hij de gagstrip Boerke, waarmee hij onmiddellijk succes oogstte. Hij won er dat jaar ook de 'Cartoonistenmedaille' voor 'Beste Nederlandstalige strip van 2001' mee.

Op 11 juli 2011 werd in Parijs een stripmuur onthuld die door De Poortere zelf ontworpen is.

In 2019 verscheen het album Super Mickey van zijn hand met Mickey Mouse in de hoofdrol.

Lees verder op Wikipedia