Strip
Nederlands

Joe de Eskimo. 1

Joe de Eskimo. 1

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Joe de Eskimo. 1
Auteur
Pieter De Poortere
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Bries, 2007
32 p. : ill.
ISBN
9789076708515 (hardback)

Besprekingen

Het leven van Joe de Eskimo is opwindend: op een dag in februari wordt hij wakker gebeld door de postbode met een Valentijnskaart van zijn lief Monica, daarna zit hij op weg naar zijn werk een tijd in een file (sledes met rendieren of honden) en op zijn werk (in het zeehondenslachthuis; Jo staat aan het begin van de lopende band...) loopt het zo fout dat Joe eruit getrapt wordt. Na een bezoek aan de kroeg rijdt hij de Kerstman aan en zo belandt Joe in de gevangenis waar hij zijn cel deelt met een ijsbeer die alleen maar soaps kijkt en dan moet huilen. Ze weten te ontsnappen en drijven op een ijsschots af naar de Côte d’Azur. Ook daar loopt het uit de hand en Joe en de ijsbeer worden als ongewenste asielzoekers terug naar hun land van herkomst gebracht alwaar Monica hem in de gevangenis opzoekt. Eind goed al goed. Een hele geestige strip waarin het leven op de Noordpool net zo hectisch is als in welke grootstad ook. Een stripverhaal vrijwel zonder een tekst, vol inventieve grappen. Van…Lees verder

Over Pieter De Poortere

Pieter De Poortere (Gent, 17 september 1976) is een Vlaams striptekenaar en cartoonist, vooral bekend om de reeks Boerke.

De Poortere begon zijn carrière in 2000 als freelance illustrator en publiceerde onder meer in Humo en later Focus Knack. In 2001 bedacht hij de gagstrip Boerke, waarmee hij onmiddellijk succes oogstte. Hij won er dat jaar ook de 'Cartoonistenmedaille' voor 'Beste Nederlandstalige strip van 2001' mee.

Op 11 juli 2011 werd in Parijs een stripmuur onthuld die door De Poortere zelf ontworpen is.

In 2019 verscheen het album Super Mickey van zijn hand met Mickey Mouse in de hoofdrol.

Lees verder op Wikipedia