Strip

Boerke.

Pieter De Poortere (illustrator)
+1
Boerke.
×
Boerke. Boerke.

Boerke.

Pieter De Poortere (illustrator)
In de reeks:
Boerke; 5
Eenpagina-, vrijwel tekstloze strips.
Titel
Boerke.
Illustrator
Pieter De Poortere
ISBN
9789054922780

Besprekingen

Boerke is een karikaturaal mannetje met een rond hoofd en een zwarte snor. Hij komt als allerlei personages voor zoals de paus, een boer, travestiet en een dementerende oude man. Zijn vrouwelijke tegengangster komt ook regelmatig in de eenpagina strips voor als Hoerke. De tekeningen zijn zeer eenvoudig en helder gekleurd, daardoor erg krachtig en veelzeggend. De grappen die worden verstript, zijn hard en daarom niet geschikt voor jongere lezers ondanks dat het album er zeer vriendelijk uitziet. Zo wordt Boerke geëxecuteerd op 1 april, blijkt het een grap te zijn en wordt hij de volgende dag alsnog ter dood gebracht; of de pooier die de man die zijn hoer heeft neergestoken een speciaal tarief in rekening brengt. Het album is snel te consumeren vanwege het ontbreken van teksten. Een leuke strip met soms wat harde humor.

Over Pieter De Poortere

Pieter De Poortere (Gent, 17 september 1976) is een Vlaams striptekenaar en cartoonist, vooral bekend om de reeks Boerke.

De Poortere begon zijn carrière in 2000 als freelance illustrator en publiceerde onder meer in Humo en later Focus Knack. In 2001 bedacht hij de gagstrip Boerke, waarmee hij onmiddellijk succes oogstte. Hij won er dat jaar ook de 'Cartoonistenmedaille' voor 'Beste Nederlandstalige strip van 2001' mee.

Op 11 juli 2011 werd in Parijs een stripmuur onthuld die door De Poortere zelf ontworpen is.

In 2019 verscheen het album Super Mickey van zijn hand met Mickey Mouse in de hoofdrol.

Lees verder op Wikipedia