Boek
Meertalig

Philip Jodidio (auteur)

100 contemporary architects

Overzicht van 's werelds meest invloedrijke architecten van deze tijd.
Bevat
Dl. 1 A-I
Dl. 2 J-Z
Andere titel
100 zeitgenössische Architekten
Philip Jodidio
Meertalig, Engels, Duits, Frans
Uitgever
Cologne: Taschen, 2008
2 dl. : ill.
Aantekening
Teksten in het Engels, het Duits en het Frans Compilation of:'Building a new millennium' and 'Architecture now! Vols. 1-4'
ISBN

Besprekingen

Deze bundeling van twee boeken geeft een schitterend foto-overzicht van de werken van 100 hedendaagse architecten. De boeken bestaan uit een ruime verzameling kleurenfoto's van uiterst kunstzinnig ontworpen gebouwen als huizen, musea, winkels, openbare ruimtes, ontmoetingscentra, kantoren, etc. De foto's zijn in het Engels, Frans en Duits (geen Nederlands), toegelicht met een korte biografie van de architect en een beschrijving van het object. De boeken zijn geordend op achternaam van de architect. Er is een index van architecten en een van locatie opgenomen. Het boek laat duidelijk zien dat architectuur en kunst elkaar zeer dicht benaderen en zelfs - soms ruimschoots - overlappen. Vooral een kijkboek.