Boek Nederlands

Hier ben ik

Patti Kim (auteur), Sonia Sánchez (illustrator), Karin Beneken Kolmer (vertaler)

Hier ben ik

Patti Kim (auteur), Sonia Sánchez (illustrator), Karin Beneken Kolmer (vertaler)
  • Vanaf 3-5 jaar
Een ca. 5-jarige jongen vertrekt met zijn familie naar een vreemd land waar alles anders is. Langzamerhand leert hij zijn omgeving kennen en gaat hij het steeds leuker vinden. Tekstloos prentenboek met kleurrijke, stripachtige illustraties. Met verwerkingsopdrachten en leestips. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Hier ben ik
Auteur
Patti Kim
Illustrator
Sonia Sánchez
Vertaler
Karin Beneken Kolmer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Here I am
Uitgever
Zoetermeer: NBD Biblion, 2014
[48] p. : ill.
ISBN
9789462020573 (hardback)

Besprekingen

In dit tekstloze prentenboek vertrekt de hoofdpersoon, een ca. 5-jarige jongen, met zijn ouders en hun jongere kind naar een onbekend, nieuw land. Eenmaal aangekomen weet hij niet waar hij kijken moet. Wat hem helpt is een klein rood zaadje dat overal mee naar toe gaat, zelfs naar bed. De wereld om hem heen blijft vreemd, onbekend en klein, totdat het zaadje door het raam naar buiten valt, op het hoofd van een kind dat met haar springtouw de wereld al spelend verkent. De jongen besluit haar te volgen. Dan wordt de wereld letterlijk groter, mooier, vriendelijker gekleurd én blijkt bevolkt door mensen die het beste met hem voor hebben. Dit mooi vormgegeven prentenboek biedt een verhaal voor (jonge) kinderen die eenzelfde worsteling mee moeten maken. Iedere kleurrijke, gedetailleerde prent, in verschillende formaten en technieken, geeft ruimte voor gesprek. Achterin vertelt de auteur in een brief aan de lezer over haar eigen komst naar de VS vanuit Korea als 4-jarige. Ook staan er veel t…Lees verder

Hier ben ik

Dit prachtige prentenboek dat geen woorden nodig heeft, vertelt het verhaal van een kleuter die emigreert naar een nieuw ongekend land. Het verhaal is geïnspireerd op Patti Kims eigen ervaringen, want als vierjarige maakte ze de verre reis van Korea naar Amerika.  De tekeningen zijn pentekeningen ingekleurd met waterverf. Het is zalig om in het boek te bladeren en te kijken. Door alleen te kijken en jezelf vragen te stellen, vertel je het verhaal. De tekeningen boeien en zijn heel gedetailleerd. Een klein zaadje is een eye-catcher en de rode draad doorheen het verhaal. Achteraan vind je bruikbare tips: voor, tijdens en na het lezen. Dit is zeer bruikbaar materiaal om samen met kinderen het verhaal te beleven. In de klas, thuis, ... een mooie ervaring voor groot én klein, samen of alleen.