Boek
Nederlands

Aardverschuiving : de laatste dagen van het Trump-bewind

Michael Wolff (auteur)
+1
Aardverschuiving : de laatste dagen van het Trump-bewind
×
Aardverschuiving : de laatste dagen van het Trump-bewind Aardverschuiving : de laatste dagen van het Trump-bewind

Aardverschuiving : de laatste dagen van het Trump-bewind

Verslag van de laatste periode van het bewind van de Amerikaanse president Trump in 2020-2021, met als dramatisch eindpunt de bestorming van het Capitool door zijn aanhangers op 6 januari 2021.
Titel
Aardverschuiving : de laatste dagen van het Trump-bewind
Auteur
Michael Wolff 1953-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Landslide : the final days of Trump in the White House
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2021
301 p.
ISBN
9789044649208 (paperback)

Besprekingen

Dit is het derde boek van de New Yorkse journalist Michael Wolff over Trumps Witte Huis (na 'Vuur en woede', 2018, en 'Staat van beleg', 2019). Het reconstrueert de periode van de vooravond van de verkiezingen van 3 november 2020 tot en met de (tweede) impeachmentzaak tegen Trump, kort na diens terugtreden (januari 2021). Wolff is als een vlieg aan de wand in het Oval Office. Hij is goed in sfeertekening en in ontleding van menselijk gedrag. Hij maakt de incompetentie zichtbaar van Trumps medewerkers (met name de maniakale Rudy Giuliani) en laat goed uitkomen hoe gebrekkig Trumps campagne was. Alle pogingen om de uitslag juridisch te betwisten liepen spaak. Geen van de stafleden durfde Trump de waarheid te zeggen; hij hield vol dat de zege hem ontstolen was; zijn fans geloofden hem blindelings. Culminatiepunt is de bestorming van het Capitool op 6 januari. De talloze citaten en parafrases van vertrouwelijke gesprekken werpen de vraag op naar de authenticiteit van Wolffs merendeels ano…Lees verder

Over Michael Wolff

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew Dermont

Michael Wolff (Paterson, 27 augustus 1953) is een Amerikaanse schrijver, essayist en journalist. Hij is regelmatig columnist en redacteur voor USA Today, The Hollywood Reporter en de Britse editie van GQ.

Hij is de auteur van Vuur en woede (origineel Fire and Fury), een controversieel boek over de 45ste president van de Verenigde Staten, Donald Trump. In juni 2019 kwam zijn tweede kroniek uit over het presidentschap van Donald Trump uit: "Siege: Trump under Fire", Ned. vertaling: "Staat van beleg, Trump onder vuur"..


Biografie

Afkomst en opleiding

Michael Wolff werd geboren in New Jersey als zoon van Lewis A. Wolff, een reclameman, en Margaret Vanderwerf, een verslaggeefster. Hij studeerde aan het Columbia College van de Columbia-universiteit in New York. Als student aan Columbia werkte hij als loopjongen bij The New Y…Lees verder op Wikipedia