Makkelijk lezen
Nederlands

Shock : in makkelijke taal

Mel Wallis de Vries (auteur), Jet Doedel (bewerker)
+1
Shock : in makkelijke taal
×
Shock : in makkelijke taal Shock : in makkelijke taal

Shock : in makkelijke taal

Mel Wallis de Vries (auteur), Jet Doedel (bewerker)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Emma (16) verdwijnt op mysterieuze wijze na een schoolfeest. Haar vier beste vriendinnen zijn erg van slag. Ze besluiten om toch te gaan kamperen in Frankrijk. Dan gebeuren er vreemde dingen op de camping. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Shock : in makkelijke taal
Auteur
Mel Wallis de Vries
Bewerker
Jet Doedel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2016
111 p.
ISBN
9789086962761 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bewerking in eenvoudige taal van de thriller 'Shock' van Mel Wallis de Vries. Vier vriendinnen gaan op zomervakantie naar Frankrijk. Ze missen hun vriendin Emma. Zij is na een schoolfeest in december spoorloos verdwenen. Tijdens de vakantie gebeuren vreemde dingen. De vriendinnen roepen geesten op en verdwalen in een donker bos. De meisjes zijn bang. Ze denken dat iemand hun bespiedt. Maar is dat zo? En wie is deze gluurder? De zinnen zijn kort, met een enkele samengestelde zin. Het verhaal leest vlot en de spanning is voelbaar. De vier vriendinnen hebben elk hun eigen karakter, maar die zijn stereotype beschreven. De meisjes gaan daardoor niet echt leven. Op de eerste bladzijde van het boek staat uitleg over de vijf vriendinnen en wat er is gebeurd. Maar ook hoe het boek eruitziet. Wat er met Emma is gebeurd, staat op grijze bladzijden en er staan krantenartikelen in het boek. Dit is een fijn leesbaar en spannend boek. Het boek, dat het Keurmerk Makkelijk lezen heeft, is geschikt voo…Lees verder

Over Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde wiskunde en economie aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1998. Hierna werkte ze als freelancejournalist voor De Telegraaf, waarna ze ging werken in de marketing.

Na de geboorte van haar dochter in 2003

stopte ze met werken. Ze combineert sindsdien het freelance schrijven met het moederschap. In 2008 kreeg ze een zoon en in 2014 werd ze moeder van haar derde kind: een dochter. Mel Wallis de Vries is woonachtig in Weesp.

In 2019 verscheen de film Vals dat gebaseerd is op haar gelijknamige boek uit 2010.

Wallis de Vries won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Bibliografie

Suggesties