Makkelijk lezen
Nederlands

Scherp

Marlies Verhelst (auteur)
+1
Scherp
×
Scherp Scherp
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Nura (16) staat achter de kassa bij de drogisterij als de winkel wordt overvallen. Na de overval wil ze haar gewone leven weer oppakken. Maar dan komt er een nieuwe stagiair bij haar op school die haar bekend voorkomt. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Scherp
Auteur
Marlies Verhelst
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, copyright 2022
71 p.
ISBN
9789086967216 (hardback)

Besprekingen

Een spannende thriller in eenvoudige taal over de nasleep van een roofoverval. Na school werkt Nura (16) bij de drogist. Op een avond wordt de drogisterij overvallen. Nura staat achter de kassa en krijgt de schrik van haar leven. Na de overval wil ze haar gewone leven weer oppakken, ze is vastbesloten om de overval te vergeten. Maar dan komt er een nieuwe stagiair meelopen op haar school die haar bekend voorkomt. Wat moet ze nu?’Scherp’ is meeslepend geschreven, met korte zinnen in begrijpelijke taal. Marlies Verhelst (Vlaardingen, 1969) is kinderboekenschrijfster. Ze schreef meerdere boeken. Voor jonge lezers vanaf ca. 12 jaar die moeite hebben met lezen, maar wel zin hebben in een spannend verhaal in een herkenbare hedendaagse setting.

Over Marlies Verhelst

Marlies Verhelst (Vlaardingen, 21 augustus 1969) is schrijfster van kinderboeken. Zij woont in Spijkenisse.

Biografie

Na het behalen van haar vwo-diploma ging Marlies Verhelst Nederlandse taal- en letterkunde studeren aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Aanvankelijk wilde ze de kant van de journalistiek op, maar uiteindelijk koos zij bewust voor het docentschap. In 1991 studeerde zij af. Daarna volgde zij de eenjarige postdoctorale lerarenopleiding aan het ICLON. Verder is Marlies getrouwd (2002) en is zij moeder van een zoon (2007).

Van 1992 tot 2018 werkt zij als docente Nederlands op drie middelbare scholen. Ze probeert in haar lessen haar enthousiasme voor taal en lezen over te brengen op haar leerlingen. Nadat zij in 2006 een schrijfwedstrijd won bij het damesblad Libelle, kreeg ze de smaak van het schrijven te pakken. Sinds die tijd zijn er vaker verhalen en columns van haar gepubliceerd in o.a. dagblad De PersLees verder op Wikipedia