Boek
Nederlands

Pietje Pim helpt de sint

Marianne Witte (auteur), Ann De Bode (illustrator)
+1
Pietje Pim helpt de sint
×
Pietje Pim helpt de sint Pietje Pim helpt de sint
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pietje Pim zit in groep vier. Hij wil een echte piet worden als hij groot is. Hij hoort dat Pakjesboot 11 te laat komt door een storm. Kan Pietje Pim helpen? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Helpen
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Pietje Pim helpt de sint
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
29 p. : ill.
ISBN
9789020676167 (hardback)

Besprekingen

Pietje Pim zit in groep vier van de pietenschool. Als hij groot is, wordt hij een echte piet, met een echte pietenmuts. Hij wil al heel graag helpen met het Sinterklaasfeest, maar dat mag hij nog niet. Als Pakjesboot 11 vast zit op een storm, zijn de andere pieten uitgeput. Misschien is dit de kans voor Pietje Pim om stiekem tóch te helpen! Maar wat zou Sinterklaas daarvan vinden? Een fijn kleurrijk geïllustreerd eerste leesboekje op niveau AVI-E3. De pieten zijn kinderen en volwassenen met een lichte huidskleur, soms met roetvegen. Een welkome aanvulling op het summiere aanbod Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet voor de beginnende lezers. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie