Boek
Nederlands

Ricky en Ronnie

Luc Deflo (auteur)

Ricky en Ronnie

Genre:
Als een man met zijn minnares een kamer huurt voor een paar spannende uurtjes, lopen de plannen anders dan verwacht en worden ze opgeschrikt door ongewenst bezoek.
Titel
Ricky en Ronnie
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2019
287 p.
ISBN
9789463830386 (paperback)

Besprekingen

De vierenvijftigjarige Peter huurt samen met zijn jongere minnares een kamer om een paar uur ongestuurd de beest uit te hangen, als plots de elektriciteit uitvalt. Als niet veel later de jonge monteur Ricky aan de deur komt, loopt de situatie al snel uit de hand als blijkt dat Ricky andere plannen met dit stel heeft, aangespoord door zijn collega Ronnie. ‘Ricky en Ronnie’ is het tweede postuum verschenen boek van de Vlaamse auteur Luc Deflo (1958–2018). Een misdaadroman met een mysterieus tintje dat het boek spannend en duister maakt en met hier en daar een plotwending.

Over Luc Deflo

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958 – aldaar, 26 november 2018) was een Vlaams schrijver.

Loopbaan

Luc Deflo debuteerde in 1999 met Naakte zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu, ging Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos (2005) was het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Behalve boeken heeft Luc Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.

Er waren plannen om zijn debuutroman Naakte zielen te verfilmen, maar uiteindelijk ging dat project niet door.

Privé

Luc Deflo was gehuwd met schrijfster Sormaria Marchan en woonde in Brussel. Naast het schrijverschap was hij organisatieadviseur bij KBC Groep. Hij overleed op 60-jarige leeftijd in het AZ Sint-Maarten in zijn…Lees verder op Wikipedia