Boek
Nederlands

Nacht & nevel

Luc Deflo (auteur)
Een netwerk van Belgische pedofielen wordt slachtoffer van een wraaknemende moordenaar.
Extra onderwerp
THR, Detective, thriller
Titel
Nacht & nevel / Deflo
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Nacht en nevel
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2017
281 p.
ISBN
9789089317773 (paperback)

Besprekingen

Een Belgisch pedofielennetwerk waar meerdere hooggeplaatste gezagdragers in betrokken zijn. En zo kon het gebeuren dat een pastoor werd vrijgesproken van het seksueel misbruik van een vijfjarig jongetje. Vriendjespolitiek, opzettelijk gemaakte procedurefouten. Nu, veel later, is er iemand de betrokken personen systematisch aan het vermoorden met een keihard nekschot. Per toeval raakt koerier Reginald betrokken bij deze aanslagen en moet hij onder dwang de moordenaar van het ene naar het andere adres rijden. Luc Deflo (1958) is volgens de uitgever de beste thrillerschrijver van Vlaanderen. Deflo houdt de vaart er lekker in en diept de karakters mooi uit. Soms wat onnodig grof qua taal. Op de plank van ruige, harde boeken misstaat deze Belg beslist niet.

Over Luc Deflo

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958 – aldaar, 26 november 2018) was een Vlaams schrijver.

Loopbaan

Luc Deflo debuteerde in 1999 met Naakte zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu, ging Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos (2005) was het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Behalve boeken heeft Luc Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.

Er waren plannen om zijn debuutroman Naakte zielen te verfilmen, maar uiteindelijk ging dat project niet door.

Privé

Luc Deflo was gehuwd met schrijfster Sormaria Marchan en woonde in Brussel. Naast het schrijverschap was hij organisatieadviseur bij KBC Groep. Hij overleed op 60-jarige leeftijd in het AZ Sint-Maarten in zijn…Lees verder op Wikipedia