Boek
Nederlands

Carpe Diem

Luc Deflo (auteur)
+1
Carpe Diem
×
Carpe Diem Carpe Diem
In de reeks:
Genre:
Rechercheur Dirk Deleu en zijn team van de Mechelse recherche moeten een gruwelijke, vijfvoudige moord oplossen in het dorp Keerbergen.
Titel
Carpe Diem
Auteur
Luc Deflo 1958-2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
271 p.
ISBN
9789463830393 (paperback)

Besprekingen

In deze laatste, postuum verschenen roman van Luc Deflo (1958-2018) is het de taak van rechercheur Dirk Deleu en zijn medewerkers om een vijfvoudige moord op het landgoed Carpe Diem in het Vlaamse Keerbergen op te lossen. De slachtoffers zijn de tyrannieke André Degreef, zijn vrouw, zijn dochter en zijn twee kleinkinderen, allen op beestachtige wijze omgebracht. Alleen al het vinden van een motief (er zijn heel wat figuren die op de erfenis azen) kost veel hoofdbrekens en tevergeefse arbeid. Het is een ingewikkelde puzzel, zeker als de voornaamste verdachte dood wordt aangetroffen. Suïcide of moord? Het is weer een knap opgezette en vaak vermakelijke thriller van deze schrijver, die misschien wel de beste thrillerauteur in de Lage Landen was, met een goed uitgewerkt plot, met sterke personages, heel wat ironie en met een rijkdom aan volkse uitdrukkingen en gezegdes. Zijn vroege dood is een groot verlies.

Over Luc Deflo

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Luc Deflo (Mechelen, 27 februari 1958 – aldaar, 26 november 2018) was een Vlaams schrijver.

Loopbaan

Luc Deflo debuteerde in 1999 met Naakte zielen, zijn eerste psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Na zeven thrillers rond Bosmans en Deleu, ging Deflo voor een nieuwe uitdaging. Weerloos (2005) was het begin van een nieuwe reeks met Cel 5 in de hoofdrol, vijf speurders op zoek naar verdwenen kinderen. Behalve boeken heeft Luc Deflo ook toneelstukken, luisterspelen en scenario’s geschreven.

Er waren plannen om zijn debuutroman Naakte zielen te verfilmen, maar uiteindelijk ging dat project niet door.

Privé

Luc Deflo was gehuwd met schrijfster Sormaria Marchan en woonde in Brussel. Naast het schrijverschap was hij organisatieadviseur bij KBC Groep. Hij overleed op 60-jarige leeftijd in het AZ Sint-Maarten in zijn…Lees verder op Wikipedia