Boek
Nederlands

Draakje Donatius heeft het koud

Li Lefébure (auteur), Margot Senden (illustrator)
+1
Draakje Donatius heeft het koud
×
Draakje Donatius heeft het koud Draakje Donatius heeft het koud
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Draakje Donatius houdt niet van kou en helemaal niet van sneeuw. Hij houdt meer van de andere seizoenen. Maar Florien wil graag dat hij komt spelen in de sneeuw. Prentenboek met paginagrote, vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Draken, Winter
Titel
Draakje Donatius heeft het koud
Auteur
Li Lefébure
Illustrator
Margot Senden
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[30] p. : ill.
ISBN
9789044821000 (hardback)

Besprekingen

Draakje Donatius houdt niet van de winter. In de winter is het immers koud, zeker als het gesneeuwd heeft. Dus blijft Donatius binnen, op de bank met een deken, bij een lekker brandend haardvuur. Donatius zit echter nog maar net in de sofa als de deurbel gaat. Elfje Floriene komt vragen of Donatius niet mee buiten komt spelen. Floriene vindt de winter en de sneeuw namelijk wel heel leuk: het biedt de kans om te schaatsen, een sneeuwballengevecht te houden… Donatius vertelt Floriene dat hij meer houdt van de andere seizoenen, maar als hij ziet hoe leuk het eigenlijk is om een sneeuwelfje of een sneeuwdraak te maken, beseft hij dat de winter toch leuk kan zijn.
In Draakje Donatius heeft het koud kunnen kinderen samen met Donatius ontdekken dat sneeuw en koude ook hun mooie kanten kunnen hebben. Donatius laat zien wat er allemaal fijn is aan de lente, de zomer en de herfst, maar door Floriene leert hij ook de winter appreciëren.
De opgewekte prenten van Margot Senden nemen m…Lees verder
Draakje Donatius houdt niet van de winterkou en al helemaal niet van sneeuw. Toch vraagt kleuter Floriene, zijn vriendinnetje, of hij mee naar buiten gaat om in de sneeuw te komen spelen. Donatius somt allerlei redenen op waarom hij met haar liever in de lente, zomer of herfst buiten speelt. Floriene begint hem echter uit te dagen door sneeuwballen te gooien. Pas met haar tweede poging, het maken van een sneeuwpop, heeft ze succes. Donatius trotseert kou en sneeuw en maakt met trots een grote sneeuwdraak. Vrolijk, wensvervullend prentenboek met grotendeels dubbelpaginavullende illustraties in gemengde techniek met o.a. waterverf, in eenvoudig perspectief en met veel grote, gekleurde vlakken en grappige details. De herkenbare hoofdpersonages tonen veel expressie en zijn opvallend bontgekleurd. Voor de verbeelding van de vier seizoenen zijn bijpassende kleuren gebruikt. Op elke pagina staat in de illustratie een goed ritmisch lopende, drie- tot dertienregelige tekst in korte zinnen en e…Lees verder