Strip
Nederlands

De jongen uit het woud

Leigh Bardugo (auteur), Dani Pendergast (illustrator), Merel Leene (vertaler)
Eryk en zijn moeder zijn de gevaarlijkste en zeldzaamste Grisha die bestaan. Opgejaagd door degenen die hen willen vernietigen of hen in hun macht willen krijgen, moeten ze koste wat kost hun geheime gave verbergen. Graphic novel in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De jongen uit het woud
Auteur
Leigh Bardugo
Illustrator
Dani Pendergast
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Demon in the wood
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2022
197 p. : ill.
ISBN
9789463493994 (paperback)

Besprekingen

Een spannende prequel van de fantasyserie ‘Grishaverse’ in graphic novel-vorm. Voordat hij Ravka's Tweede Leger leidde, voordat hij de Schaduwvlakte creëerde en lang voordat hij de Duisterling werd, was Eryk een eenzame jongen die gebukt ging onder een buitengewoon krachtige gave. Hij en zijn moeder, de gevaarlijkste en zeldzaamste Grisha die bestaan, worden opgejaagd door degenen die hen willen vernietigen of hen juist in hun macht willen krijgen. Hun Grisha-gave moeten ze koste wat het kost verbergen. Maar dat blijkt zelfs na jaren oefening bijzonder ingewikkeld en soms zelfs dodelijk. ‘De jongen uit het woud’ is getekend in een naturelle, soms duistere en poëtische stijl in een winterse fantasy-setting, met veel gebruik van grijs-, bruin- en blauwtinten. Spannend en serieus geschreven, met betrekkelijk korte zinnen. Leigh Bardugo (1975) is een Israëlisch-Amerikaanse young adult- en fantasy-auteur, vooral bekend om haar 'Grishaverse’-romans. Dit boek is een prequel op de Grishaverse…Lees verder

Over Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Leigh Bardugo is een Israëlisch-Amerikaanse Young Adult en fantasy auteur, vooral bekend om haar Grishaverse romans, met name de Grisha-trilogie, te beginnen met Schim en Schaduw, de Kraaien-duologie en de Nikolai Lantsov-duologie; waarvan in totaal meer dan drie miljoen exemplaren zijn verkocht, evenals Het negende huis.

Privéleven

Bardugo werd geboren in Jeruzalem, Israël, en groeide op in Los Angeles, Californië, V.S. waar ze werd opgevoed door haar grootouders. Ze is van Sefardisch-Joodse (Marokkaans-Joodse) afkomst aan vaders kant, en van Asjkenazisch-Joodse (Russisch-Joodse en Litouws-Joodse) afkomst aan moeders kant. Ze is niet religieus.

Ze ging naar Yale-universiteit, waar ze in het voorjaar van 1997 afstudeerde met een diploma Engels. Ze was lid van een geheime genootschap aan Yale, Wolf’s Head. Voordat ze haar eerste roman publiceerde, werkte ze in copywriting en …Lees verder op Wikipedia