Boek
Nederlands

Mijn kleine bos

Katrin Wiehle (auteur)
+1
Mijn kleine bos
×
Mijn kleine bos Mijn kleine bos

Mijn kleine bos

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Egel, Muis en Mus laten het bos zien. Welke dieren wonen daar nog meer? En wat groeit er voor lekkers aan de bomen en op de grond? Prentenboek van hergebruikt karton met eenvoudige illustraties in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bossen
Titel
Mijn kleine bos
Auteur
Katrin Wiehle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Mein kleiner Wald
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2014
[14] p. : ill.
ISBN
9789045118024 (hardback)

Besprekingen

Vos, Eekhoorn en Das wonen in het bos en vertellen over de wereld om hen heen: over de bomen met verschillende blaadjes, over wat er aan eetbaars in het bos te vinden is en over de andere bosbewoners. Dit ecologisch geproduceerde kartonboekje is gemaakt van hergebruikt papier en gedrukt met milieuvriendelijke inkt. De gestileerde afbeeldingen zijn uitgevoerd in aardetinten; ze zijn eenvoudig en goed herkenbaar. De tekst bestaat uit korte zinnen en beschrijvingen van wat in de illustraties te zien is. Er valt al heel wat te zien en te ontdekken, zonder dat de kleine lezer/kijker overspoeld wordt met informatie. Het boek is in 2013 bekroond met de ‘Preis der Stiftung Buchkunst’ en verscheen tegelijk met ‘Mijn kleine tuin’*. De schitterend uitgevoerde boekjes bieden aanknopingspunten om jonge kinderen in contact te brengen met wat de natuur te bieden heeft. Vanaf ca. 2 jaar.

Mijn kleine bos

In dit eco-boekje, gedrukt met milieuvriendelijke inkt, leiden vos, eekhoorn en das de lezer rond in hun bos. In het bos staan veel bomen met verschillende blaadjes. Er zijn lekkere dingen, maar ook oneetbare vruchten te vinden. Er leven ook diverse dieren.

Dit kartonboekje met afgeronde hoekjes neemt peuters vanaf twee jaar mee op ontdekkingstocht in het bos. Dit boekje gaat traag, op het tempo van je peuter. Per blad lezen we slechts een paar woorden. Woord en beeld vormen een krachtig geheel. Zo tonen onze gidsen ons bomen, vruchten en hun vriendjes, de andere dieren. Soms spelen ze samen. En daar word je moe van ... slaapwel. Zo eindigt dit boekje, dat dus ook leuk is om te lezen voor het slapengaan.

De tekeningen zijn heel tof, maar in donkere natuurlijke kleuren. Voor sommige kinderen zal dat misschien in het begin wat afschrikken. Als volwassene associëren we deze kleuren echter met het milieu. Dat is de bedoeling want het boekje is op 100% gerecycleerd…Lees verder