Boek
Nederlands

Sinterklaas zoekboek

Kathleen Amant (auteur)
+1
Sinterklaas zoekboek
×
Sinterklaas zoekboek Sinterklaas zoekboek

Sinterklaas zoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sint en de Pietjes zijn druk bezig voor het grote Sinterklaasfeest. Soms raken ze dingen kwijt. Help je mee zoeken en tellen? Vrij groot zoek- en kijkboek met kleurrijke illustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Sinterklaas zoekboek
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789462915961 (hardback)

Besprekingen

Tekstloos zoekprentenboek in vrij groot, bijna vierkant formaat over de wereld van Sint en zijn vele Pietjes. Elke dubbele pagina biedt een kijkplaat met zwart omlijnde tekeningen in felle primaire kleuren, waarop veel te zien is. Stap voor stap ga je via de slaapkamer van de slapende Sint, naar de stallen van Schimmel en de 'verzorg’ Pietjes. Ook moeten Pieten zich lenig trainen in de gymzaal, mandarijntjes worden geplukt, het cadeau-magazijn gecontroleerd, brieven gelezen en nog veel meer. Voor de afreis met de pakjesboot ontspannen Sint en de Pieten zich in de tuin en de hot tub. Op de laatste twee spreads rijden Sint en de Pieten op de besneeuwde daken en brengen cadeautjes bij de brandende haard. Zeer royale uitgave voor veel kijk-, zoek-, en telplezier. Negen afbeeldingen van voorwerpen die voor- en achterin staan, zijn terug te zoeken in de grote kleurrijke platen vol details. Mooi verzorgd stevig zoekboek met gezellige roetveegpietjes en prachtige ‘mandarijntjes’-schutbladen. …Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia