Boek
Nederlands

Heksje Mimi mist haar vriendje

Kathleen Amant (auteur)

Heksje Mimi mist haar vriendje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Heksje Mimi is boos op haar poes Bobo en jaagt hem weg. Als er een brutaal varken haar huis binnenkomt, mist zij haar vriendje. Want alleen krijgt ze de indringer niet weg. Prentenboek met paginagrote illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Heksje Mimi mist haar vriendje
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044812596 (hardback)

Besprekingen

Heksje Mimi is boos op haar vriendje, poes Bobo, en verjaagt hem. Maar dan komt er een groot roze, brutaal varken haar huis binnen; hij wil niet meer weg. Was Bobo er maar, alleen krijgt Mimi het varken haar huis niet uit. Gelukkig komt Bobo kijken of heksje Mimi nog boos is. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en stevige kartonnen bladzijden met een eenvoudig verhaaltje. De illustraties over twee pagina's zijn warm van kleur; de kinderlijke ronde figuurtjes zijn zwartomlijnd. Het varken is wat karikaturaal getekend. De tekst is gedrukt binnen de platen en bestaat uit enkele korte regels die zich goed laten voorlezen. Vijfde deeltje in de serie over heksje Mimi met in dit verhaal het sociale thema: opkomen voor jezelf tegen iemand die groter en sterker is. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia

Suggesties