Boek
Nederlands

Eenpansbijbel : van aubergine met harissa en curry met prei tot spek met chili en appel met tandoorikruiden

Julius Jaspers (auteur), Dennis Brandsma (fotograaf)

Eenpansbijbel : van aubergine met harissa en curry met prei tot spek met chili en appel met tandoorikruiden

In de reeks:
Een eenpansgerecht, de naam zegt het al, is een gerecht dat volledig uit één pan komt, dus geen garnituren kent, hooguit een smaakmaker ernaast (olie-saus-crunch). In eenpansbijbel ligt de nadruk op gemak, niet zo zeer op snelheid. Ondanks een pan zit in de meeste recepten de schijf van vijf. Weinig werk en vooral gezond!
Onderwerp
Eenpansgerechten
Titel
Eenpansbijbel : van aubergine met harissa en curry met prei tot spek met chili en appel met tandoorikruiden / tekst en receptuur Julius Jaspers ; fotografie Dennis Brandsma
Auteur
Julius Jaspers
Fotograaf
Dennis Brandsma
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carrera Culinair, 2023
431 p. : ill.
ISBN
9789048870547 (hardback)

Over Julius Jaspers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Julius Jaspers (Ouderkerk aan de Amstel, 14 augustus 1962) is een Nederlands kok en schrijver van kookboeken. Van 2010 tot en met 2013 was hij medepresentator van het programma Topchef op RTL 5. Hij is tevens eigenaar van de Amsterdamse restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy.

Televisiewerk

Tussen 2010 en 2013 presenteerde Jaspers samen met Robert Kranenborg het kookprogramma Topchef op RTL 5. Ze beoordeelden het werk van de deelnemers en gaven een topclass waarin ze de deelnemers lieten zien hoe zij een gerecht moesten bereiden. Daarna moesten de kandidaten het gerecht zo precies mogelijk namaken en werden ze beoordeeld door de chef-koks.

Jaspers was jurylid in het derde seizoen van MasterChef.

Overige werkzaamheden

In 2002 bracht Jaspers zijn kookboek Smart Cooking 1 uit. Met dit boek won hij in 2003 de Gouden Garde, waarna hij …Lees verder op Wikipedia