Makkelijk lezen
Nederlands

Reis om de wereld in 80 dagen

Jules Verne (auteur)
+1
Reis om de wereld in 80 dagen
×
Reis om de wereld in 80 dagen Reis om de wereld in 80 dagen

Reis om de wereld in 80 dagen

Jules Verne (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Ballonstrip met eenvoudige woorden en korte zinnen.
Onderwerp
Wereldreizen
Extra onderwerp
Leesboeken ; beginners 2
Titel
Reis om de wereld in 80 dagen
Auteur
Jules Verne
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2009
60 p. : ill.
ISBN
9789086960866 (paperback)

Besprekingen

Zo'n 1,5 miljoen volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven. Uitgever Eenvoudig Communiceren maakt informatie voor hen toegankelijk. In de nieuwe serie 'Striproman' worden klassiekers in beeld gebracht. De eerste in de reeks is een klassiek verhaal van Jules Verne uit de negentiende eeuw. De excentrieke Engelsman Phileas Fogg wedt met zijn vrienden dat hij in tachtig dagen de wereld zal omreizen. Dit in een tijd dat er nog geen vliegtuigen bestonden. De tekst is in een duidelijke drukletter toegevoegd in helder witte kaders. De tekeningen ondersteunen de betekenis van de tekst en moeten het leesplezier vergroten. Het verhaal wordt op een technisch beschrijvende manier gevolgd. Alle nuances en emoties (ook spanning) ontbreken; de tekeningen zijn eveneens vlak en emotieloos. Geschikt om leesvaardigheid te oefenen en het verhaal te leren kennen. Als leesniveau wordt A2 aangegeven.

Over Jules Verne

Jules Verne (Nantes, 8 februari 1828 – Amiens, 24 maart 1905) was een Frans auteur van avontuurlijke reisbeschrijvingen met nieuwe technieken, naar vele delen van de aarde en naar onbekende gebieden zoals de diepzee, het binnenste van de aarde en de maan. Vaak wordt Verne gezien als de vader van de sciencefiction. Dit komt waarschijnlijk door het fantastische karakter van zijn verhalen, die echter meestal op toen bestaande kennis geïnspireerd waren. Verne ontkende zelf ronduit, dat hij een futuristisch profeet was en stelde dat het voorspellende karakter toeval was. Of zoals zijn uitgever Jules Hetzel het doel van zijn boeken omschreef: “Onderwijs dat amuseert, amusement dat onderwijst”.

Levensloop

Jules Gabriel Verne werd geboren als oudste van de vijf kinderen van Pierre Verne, een Parijse advocaat uit een geslacht van juristen, en Sophie Allotte de la Fuÿe. Zijn geboortehuis stond aan een oude kade langs de Loire. Het gezin w…Lees verder op Wikipedia