Dwarsligger
Nederlands

Stilte in oktober ; Indian summer

Jens Christian Grøndahl (auteur), Gerard Cruys (vertaler)
+1
Stilte in oktober ; Indian summer
×
Stilte in oktober ; Indian summer Stilte in oktober ; Indian summer
In de reeks:
dwarsligger 563 Jens Christian Grøndahl Stilte in oktober & Indian summer Twee prachtige romans van de Deense grootmeester over de breekbaarheid van relaties, onvervulde dromen en identiteit. In Stilte in oktober raakt een kunsthistoricus in een crisis als zijn vrouw hem verlaat. Hij kan haar spoor door Europa volgen via bankafschriften. Ze blijkt een route af te leggen die ze samen zeven j
Bevat
Titel
Stilte in oktober ; Indian summer
Auteur
Jens Christian Grøndahl
Vertaler
Gerard Cruys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Tavshed i oktober ; Indian summer
Uitgever
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2018
777 p. ; 12 cm
ISBN
9789049806170 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van twee romans van de Deense auteur (1959). In ‘Stilte in oktober’ zet het plotselinge vertrek van zijn vrouw na achttien jaar huwelijk een kunsthistoricus aan tot reflectie op zijn leven. ‘Indian summer: in een groepje kunstenaars ontstaat een intense driehoeksverhouding. Dwarsligger, kleine druk.

Over Jens Christian Grøndahl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Jens Christian Grøndahl, (Lyngby, 9 november 1959) is een Deens schrijver. Zijn werk werd in binnen- en buitenland genomineerd voor, en bekroond met verschillende literaire prijzen. Zo ontving hij onder meer De Gyldne Laurbær voor zijn roman Lucca (in 1999) en stond hij met zijn boek An altered light in 2006 op de shortlist voor de International IMPAC Dublin Literary Award.

Grøndahl studeerde filosofie van 1977 tot 1979. Zijn eerste boek, het realistisch geschreven Kvinden i midten, verscheen in 1985. Daarna volgden met regelmatige intervallen een vijftiental andere romans. Hij schreef daarnaast echter ook essays, toneelstukken en teksten voor de radio. Liefde, en de relaties van moderne koppels, vormen de leidende thema's in zijn werk.

Bibliografie

  • 1985 Kvinden i midten
  • 1986 Syd for floden
  • 1988 Rejsens bevægelser
  • 1990 Det indre blik
  • 1991 Skyggen i dit …Lees verder op Wikipedia

Suggesties