Boek
Nederlands

Liselore trilogie

Trilogie over een jonge vrouw die vele moeilijkheden moet overwinnen.
Titel
Liselore trilogie
Auteur
Henny Thijssing-Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Omniboek, 2018
512 p.
Verschijningsdatum
27-03-2018
ISBN
9789020535037 (paperback)

Besprekingen

Bundeling van drie romans die samen een trilogie vormen. Over het bewogen leven van Liselore. Haar jeugd is moeilijk. Wanneer haar ouders bij een auto-ongeluk omkomen, wordt de negenjarige Liselore door haar grootouders in huis genomen. De grootmoeder, verbitterd in Liselore's moeder, reageert die verbittering af op haar ongewenste kleindochter. Het tij lijkt te keren als een rijke familie zich over Liselore ontfermt en haar zodanig omvormt dat ze zich in haar eigen milieu niet meer thuis voelt. Haar liefde voor de zoon des huizes wordt beantwoord, maar krijgt geen kans door het grote leeftijdsverschil. Als ze in een identiteitscrisis verkeert, trouwt ze uit wanhoop de tuinman, maar dit huwelijk mislukt grandioos. Na de dood van haar tweede partner lijkt Liselore het geluk weer terug te hebben gevonden. Maar na de geboorte van haar vierde kind, zoon van haar derde echtgenoot, komen er moeilijkheden op haar weg. Ze doorstaat haar beproevingen en vindt uiteindelijk een vierde liefde. He…Lees verder

Over Henny Thijssing-Boer

Henny Thijssing-Boer (Sint-Annen, 7 februari 1933 - Winschoten, 24 mei 2011) was een Nederlandse schrijfster.

Thijssing-Boer, dochter van een landarbeider, groeide op in de provincie Groningen. Op negenjarige leeftijd verhuisde zij naar Warffum. Zij ontwikkelde zich als autodidact tot een veel gelezen schrijfster van streekromans. Haar boeken dragen een protestants-christelijke signatuur tegen de achtergrond van het Groningse platteland.

In 1992 behaalde ze de eerste plaats in de top 100 van de leenrechtvergoeding over 1991 in Nederland.

Thijssing-Boer was gehuwd en laat twee kinderen na.

Bibliografie

  • Als de tijd daar is (1976)
  • Hoeve Marloes (1976)
  • Eens komt het geluk (1977)
  • Zon en Schaduw (1977)
  • De thuiskomst van Hidde (1977)
  • Wie liefde zaait (1978)
  • Dit kleine geluk (1978)
  • Toen de pereboom bloeide (1979)
  • Een mens is maar een men…Lees verder op Wikipedia