Boek
Nederlands

Super moppenboek

Hec Leemans (illustrator)
+1
Super moppenboek
×
Super moppenboek Super moppenboek

Super moppenboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Domme vraag Xavier komt het caf "binnen. Boma is in eengoede bui en vraagt hem: "Lust je een biertje? "Zegt Xavier: "Wat is dat nuvoor een domme vraag. Je vraagt een koe toch ookniet of ze gras lust! "Vreemde sokken "Maar, Mark, wat hebjij rare sokken aan! Een rode en een gele! "Mark: "Oei, dat willukken. Thuis heb ik nog zo "n paar! "Slimmerik! Waarom drinkt Mark de melk al in de supermarkt op?
Onderwerp
Moppen
Titel
Super moppenboek
Illustrator
Hec Leemans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2013
96 p. : ill.
ISBN
9789002250323 (paperback)

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia