Boek
Nederlands

Thomas Tucker, ontdekkingsreiziger van beroep : een spannend avontuur

+1
Thomas Tucker, ontdekkingsreiziger van beroep : een spannend avontuur
×
Thomas Tucker, ontdekkingsreiziger van beroep : een spannend avontuur Thomas Tucker, ontdekkingsreiziger van beroep : een spannend avontuur

Thomas Tucker, ontdekkingsreiziger van beroep : een spannend avontuur

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het is juli 1969 en iedereen wacht vol spanning op de maanlanding van de Apollo 11. Voor Tak (ik-persoon) gebeurt er nog iets spannends. Hij krijgt een nieuwe klasgenoot: Thomas Tucker. Thomas is stoer en voor niemand bang. En hij wil vrienden worden met Tak. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Thomas Tucker, ontdekkingsreiziger van beroep : een spannend avontuur / tekst en illustraties Harmen van Straaten
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
85 p. : ill.
ISBN
9789025881566 (hardback)

Besprekingen

Het is juli 1969, Tak (zijn bijnaam omdat hij zo lang en dun is als een wandelende tak) wacht ademloos op de maanlanding van de Apollo die de eerste mens op de maan zal brengen. Maar dan gebeurt er iets dat nog veel spannender is: er komt een nieuwe jongen bij hem in de klas. Thomas Tucker is voor niets en niemand bang, hij vertelt de stoerste verhalen. ‘We wilden allemaal zijn vriend worden en… hij koos mij. Thomas Tucker ging naast me zitten in de klas en legde zijn voeten op tafel.’ Vanaf dat moment verandert het leven van Tak. Er gebeuren vreemde dingen. Tak wordt beschuldigd van diefstal en vernieling. Zijn oude vrienden wantrouwen hem. Hij krijgt vreemde brieven en gaat op onderzoek, ook naar het moeras waar hij niet mag komen. Daar ontdekt hij eindelijk hoe het zit. Een spannend en ontroerend verhaal over moed, trouw en vriendschap. Met mooie illustraties in zwart-wit. Een fijn boek vol fantasie en humor zoals we gewend zijn van deze auteur. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia