Boek
Nederlands

De zoete zusjes vieren Sinterklaas

Hanneke de Zoete (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De zoete zusjes vieren Sinterklaas
×
De zoete zusjes vieren Sinterklaas De zoete zusjes vieren Sinterklaas

De zoete zusjes vieren Sinterklaas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Zoete Zusjes Saar (9) en Janna (6) hebben veel zin in het Sinterklaasfeest. Op school doen ze pietengym, thuis mogen ze hun schoen zetten, bakken ze pepernoten en maken ze verlanglijstjes. Tien korte (voorlees)verhalen met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
Anders Lezen
Titel
De zoete zusjes vieren Sinterklaas
Auteur
Hanneke de Zoete
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2021 | Andere uitgaven
92 p. : ill.
ISBN
9789043922487 (hardback)

Besprekingen

De Zoete Zusjes Saar (9) en Janna (6) hebben veel zin in het komende sinterklaasfeest, maar ze moeten nog wel een poosje wachten voordat het zover is. Samen met hun vader en moeder en broer Bram gaan ze naar de intocht van Sinterklaas. Op school doet Janna met de klas pietengym. Thuis mogen ze een paar keer hun schoen zetten en bakken ze pepernoten. En natuurlijk maken de zusjes verlanglijstjes. Janna wil graag een paard, maar zou Sint wel zulke grote cadeaus geven? Leuke bundel met sinterklaasverhalen. Voor in het boek stelt het gezin zichzelf voor. De schrijfstijl is heel toegankelijk, met veel dialoog. De tien getitelde hoofdstukken hebben een fijne (voorlees)lengte. Midden in het boek een zoekopdracht en een recept voor pepernoten. Bij elk verhaal enkele vrolijke ingekleurde pentekeningen. De afgebeelde pieten zijn roetveegpieten. Aantrekkelijke en verzorgde uitgave met een mooie omslagtekening en een duidelijke druk op glanzend wit papier. De Zoete Zusjes zijn vooral bekend van h…Lees verder

Over Hanneke de Zoete

Hanneke de Zoete (Bilthoven, 15 september 1981) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster bekend van de boeken over De Zoete Zusjes.

Levensloop

De Zoete was veertien jaar leerkracht op een basisschool, vanuit daar wist ze hoe belangrijk het is dat er leuke boeken voor kinderen zijn en zou ze zelf graag willen schrijven. In 2019 maakte De Zoete haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes.

De Zoete heeft twee dochters die samen een YouTube-kanaal hebben onder de naam De Zoete Zusjes dat op 2 maart 2022 ruim 565 duizend volgers telt. De kinderboeken die De Zoete schrijft gaan alle over verzonnen avonturen die De Zoete Zusjes beleven; de boeken zijn daarom ook gericht op de volgers en fans van haar dochters.

In juni 2021 won De Zoete met haar boek De Zoete Zusjes zoeken een schat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In juni 2022 kreeg De Zoete voor…Lees verder op Wikipedia