Boek
Nederlands

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

+1
Wat een geluk dat ik jou gevonden heb
×
Wat een geluk dat ik jou gevonden heb Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Herman de haas is een echte springer en een goede speurneus, waardoor hij altijd de heerlijkste wortels vindt. Op een dag ruikt hij een onbekend, onweerstaanbaar luchtje. Van wie zou dat zijn? Prentenboek met kleurrijke, dynamische illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn
Titel
Wat een geluk dat ik jou gevonden heb
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044824155 (hardback)

Besprekingen

Herman de haas is een echte springer; hij kan gewoon niet stilzitten. Zijn neus leidt hem steeds naar de lekkerste hapjes, zoals heerlijke wortels. Jaar in jaar uit bestaat zijn leven uit springen, knabbelen en uitrusten. Totdat hij op een dag een heel speciaal luchtje ruikt. Nieuwsgierig volgt hij dit nieuwe geurtje en ontmoet zo het hazenmeisje Kobe. Vanaf dat moment zijn ze onafscheidelijk en zoeken ze samen de mooiste wortels en beste schuilplaatsen uit. Op het omslag van dit groot formaat prentenboek worden Herman en Kobe afgebeeld in een veld met paardenbloemen voor een grote volle maan. Het boek bevat lieflijke, paginagrote illustraties in gemengde techniek en uitbundige, frisse kleuren die de levendige Herman dynamisch weergeven. Guido van Genechten is bekend door onder meer 'De wiebelbillenboogie' en de prentenboeken over Rikki. Inhoudelijk is het een zeer klassiek verhaal, dat weinig verrassingen biedt. Het leent zich goed tot voorlezen in kleine kring en is geschikt voor kl…Lees verder

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Haas Herman vult zijn dagen met springen, snuffelen, knabbelen. Hij vindt rondhuppelen in de natuur heerlijk en gaat altijd zijn neus achterna. Op een zomeravond wordt hij aangetrokken door een onweerstaanbaar luchtje. Hij gaat erop af en ontmoet het hazenmeisje Koby. Samen vormen ze een gelukkig paartje en ze hebben weldra een nest hazenjongen.

Het verhaal heeft weinig inhoud. Er is een lange aanloop waarin het leven van de haas beschreven wordt, na de ontmoeting doen de hazen samen net hetzelfde als Herman eerst alleen deed. Het verhaal is al heel beperkt en door de herhaling van het scenario komt het nog zwakker over. De taal is breedvoerig en oubollig met deftige, beschrijvende zinnen die de verbeelding van de kleuter weinig prikkelen.

De illustraties zijn klassiek en komen vlak over. De dieren werden stereotiep getekend en de achtergrond mist diepgang.


Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max