Boek Nederlands

Het abc van Gaston Durnez

Gaston Durnez (auteur), Jacques Maes (illustrator), Lise Braekers (illustrator)

Het abc van Gaston Durnez

Gaston Durnez (auteur), Jacques Maes (illustrator), Lise Braekers (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Dit ABC-boek nestelt zich in de eeuwenoude traditie van alfabetboeken, maar voegt er een moderne en speelse toets aan toe. Bij elke letter hoort een dier: soms een echt dier, soms een fantasiebeest. En een fiets om van de ene letter naar de andere te fietsen.
Deze unieke poëzie zit boordevol taalhumor en taalspel, rijm en ritme, fantasie en kolder. Een ontdekking voor zowel kinderen als volwa
Onderwerp
Letters
Titel
Het abc van Gaston Durnez
Auteur
Gaston Durnez
Illustrator
Jacques Maes Lise Braekers
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Niklaas]: Abimo, 2015
[64] p. : ill.
ISBN
9789462344082 (hardback)

Besprekingen

Het abc van Gaston Durnez

Alfabetboeken ... we kennen ze wel. Met elke letter wordt een woord gemaakt en tegelijkertijd wordt het alfabet in de kijker gezet. Deze keer is het niet anders. Bij elke letter hoort een dier dat al dan niet verzonnen is. De fiets die we vooraan op de kaft zien, dient om van letter naar letter te rijden. De auteur speelt met taal, rijmt, gebruikt fantasie en humor in zijn tekstjes en gedichten over dieren. Al gaat het om een uniek stukje poëzie, toch vind ik dat er soms wordt gerijmd om te rijmen. De tekeningen maken dan weer veel goed. Ze zijn werkelijk prachtig en liften het boek op naar een hoger niveau. Dieren zijn een dankbaar onderwerp voor kinderen en de gedichten zijn erg toegankelijk. Voor hen is dit boek vast een aangename kennismaking met het alfabet.