Boek
Nederlands

Schaken met de macht : achter de schermen van de diplomatie

Frans Van Daele (auteur)
+1
Schaken met de macht : achter de schermen van de diplomatie
×
Schaken met de macht : achter de schermen van de diplomatie Schaken met de macht : achter de schermen van de diplomatie

Schaken met de macht : achter de schermen van de diplomatie

Hij wordt omschreven als een 'doorgewinterde diplomaat', 'onverstoorbare eurofiel' en zelfs als 'schaduwkoning'. Hij vertegenwoordigde België in Athene, Rome en Washington, bij de Europese Unie, in de VN-Veiligheidsraad en in de NAVO. Hij adviseerde premier Leterme, Europees president Van Rompuy en koning Filip.

Voor het eerst treedt baron Frans van Daele nu helemaal uit de schaduw. De mi

Titel
Schaken met de macht : achter de schermen van de diplomatie
Auteur
Frans Van Daele
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
304 p., [16] p. platen
ISBN
9789401458078 (hardback)

Over Frans Van Daele

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Westfalenbaer

Franciskus Romanus Rumoldus (Frans) baron van Daele (Oostburg, 24 oktober 1947) is een Belgisch voormalig diplomaat. Hij werd in 2013 kabinetschef van koning Filip van België. Zijn ambtelijke en diplomatieke loopbaan omspande ruim veertig jaar.

Biografie

Van Daele werd in Zeeuws-Vlaanderen geboren als zoon van de Belg Daniël Louise Van Daele (1912-1990) en de Nederlandse Johanna Allegonda Dekkers (1914-1997), geboren in Wouw als dochter van een landbouwer met als een van de voornamen Rumoldus waarna Van Daele werd vernoemd. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde hij naar Knokke en van 1967 tot 1970 studeerde hij Romaanse filologie en kunstwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij spreekt Nederlands, Frans, Engels, Duits en Italiaans. Van Daele is gehuwd met Chris Deroover en heeft twee dochters en een zoon.

In zijn carrière in de Belgische diplomatie was hij onder meer ambassadeur in Italië en de Verenigde State…Lees verder op Wikipedia