Boek
Nederlands

Rupsje Nooitgenoeg [buggyboekje]

Eric Carle (auteur)

Rupsje Nooitgenoeg [buggyboekje]

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Het Rupsje Nooitgenoeg buggyboekje is perfect voor alle baby's en dreumesen die zich niet willen vervelen in de buggy. Het kartonnen boekje is superstevig om mee te spelen en doorheen te bladeren, en de ring verbindt 'Rupsje Nooitgenoeg buggyboekje' stevig aan de buggy, box of wieg. Op elke bladzijde vinden de kleintjes een prachtige nieuwe kleur en natuurlijk al dat eten waar de beroemde rups gee
Onderwerp
Rupsen
Titel
Rupsje Nooitgenoeg [buggyboekje]
Auteur
Eric Carle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
12 p.
Verschijningsdatum
21-07-2022
ISBN
9789025776862 (hardback)

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia