Boek
Nederlands

Rekenen voor je leven

Edward van de Vendel (auteur), Ionica Smeets (auteur), Floor De Goede (illustrator)
Groep 7 van de Rover Hoepsika-school komt in opstand tegen hun saaie rekenboek. De klas besluit om dit jaar te gaan rekenen met vragen die belangrijk zijn voor hun eigen leven. Zoals 'hoe win je alle spelletjes' en 'hoe word je rijk?'. Met verhaaltjes, ballonstrips, antwoorden en kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Wiskunde
Titel
Rekenen voor je leven
Auteur
Edward van de Vendel Ionica Smeets
Illustrator
Floor De Goede
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Nieuwezijds, © 2021
275 p. : ill.
ISBN
9789057125188 (hardback)

Besprekingen

Uitgave waarin een schrijf-, reken- en illustratief kunstenaar hun krachten gebundeld hebben voor het ontsteken van een educatief ontworpen rekenvuur voor en door kinderen. Kinderen en leerkrachten van groep 7 van basisschool De Rover Hoepsika sluiten een contract omdat ze allen vinden dat rekenonderwijs meer met het leven van kinderen zelf te maken moet hebben. Uitgangspunt: elke week mag een van de 22 kinderen een rekenvraag stellen, die in de week erop rekenend onderzocht gaat worden. Zoals 'hoe win je alle spelletjes', 'hoe word je rijk?' en 'hoeveel kost het om een muur rond het voetbalveld te bouwen?'. Alle kinderen komen aan de beurt, bij het oplossen van de vraag worden basale groep 7 rekenvaardigheden ingezet. Een actueel, levensecht rekenfeest ontrolt zich voor de ogen van de lezer, waarbij trends, opgroeien, omgevingsbewustheid en sociale ontwikkeling niet uit het oog worden verloren. Prachtige, swingende verhalen, monden uit in kleurige, cartoonachtige rekenstrips, op basi…Lees verder

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Querijn01

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia