Boek
Nederlands

Wildwoud : de onderwereld

Colin Meloy (auteur), Carson Ellis (illustrator), Annelies Jorna (vertaler)
+1
Wildwoud : de onderwereld
×
Wildwoud : de onderwereld Wildwoud : de onderwereld

Wildwoud : de onderwereld

Colin Meloy (auteur), Carson Ellis (illustrator), Annelies Jorna (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Duistere machten proberen in het Wildwoud de macht te grijpen. Ze hebben opdracht gegeven om Prue te vermoorden. Ze moet terug naar Wildwoud. Maar is ze daar wel veilig? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Wildwoud : de onderwereld
Auteur
Colin Meloy
Illustrator
Carson Ellis
Vertaler
Annelies Jorna
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Under Wildwood
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2013
487 p. : ill.
ISBN
9789023479598 (paperback)

Besprekingen

Gedaantewisselaars komen achter Prue aan, omdat zij een bedreiging vormt voor de duistere machten die in de Onbegaanbare Wildernis een greep naar de macht doen. Curtis en bandietenkoning Brendan besluiten haar naar het Wildwoud terug te halen om haar beter te kunnen beschermen. Maar de vijand komt steeds dichterbij en er vloeit veel bloed. Sprookjesachtig, maar ook gewelddadig vervolg op 'Wildwoud'*. De verhaallijnen lopen verder en er is geen terugblik. Het is dan ook niet los te lezen van het eerste deel. De lijnen lopen erg uit elkaar en lijken op zichzelf te staan. Pas tegen het einde komen ze iets bij elkaar. Maar ook dit deel kent een open einde. Overdaad kan ook schaden, want ondanks dat de personen sympathiek blijven en het taalgebruik warm en pakkend is voor de doelgroep, is dit tweede deel minder verrassend en boeiend. De uitvoering sluit aan bij het eerste deel: prachtige zwart-wittekeningen die stuk voor stuk kleine, scherp getekende miniatuurtjes zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Wildwoud. De onderwereld

Na hun vorige grote avonturen is Curtis bij de bandieten in de onbegaanbare wildernis achtergebleven, terwijl Prue niet kan wennen aan het alledaagse schoolse leven. Duistere machten, bestaande uit een soort weerwolven (die ook menselijke gedaanten kunnen aannemen), bedreigen Prue en proberen haar te doden. Signalen uit de plantenwereld proberen haar te waarschuwen voor het dreigende gevaar, maar ze begrijpt de signalen van de krijsende planten om haar heen niet. Curtis moet in de menselijke wereld terugkeren om haar te redden en samen betreden ze opnieuw de onbegaanbare wildernis om het kwaad te bestrijden. Een hels avontuur doet hen in de onderwereld van de wildernis terechtkomen, waarbij Prue  als enige de boodschap van de Oude Wijzen krijgt hoe ze de wildernis kan beschermen. Ze moet de Prins opnieuw tot leven wekken. Terwijl ze in de onderwereld het ene avontuur na het andere beleven, ontdekken ze onder de grond  een totaal nieuwe wereld met allerhande bewoners. Zoals in het e…Lees verder

Over Colin Meloy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Chad Riley

Colin Meloy (5 oktober 1974) is de zanger en bandleider van de Amerikaanse indiepop-band The Decemberists. Hij werkt tevens aan een solo-muziekcarrière en heeft een - nog niet uitgevoerde - musical geschreven.

Biografie

Meloy is in 1974 geboren in Helena en studeerde na zijn middelbareschooltijd (in welke hij de band Happy Cactus leidde) Engels aan de Universiteit van Montana. Zijn talent lag bij het creatieve schrijven - het was dan ook Meloys droom om schrijver te worden, maar toen zus Maile Meloy met succes haar eerste romans publiceerde voelde hij zich verslagen en trok hij naar Portland. Daar ontmoette hij Jenny Conlee en Nate Query, met wie hij, na in 1999 gestopt te zijn met de band Tarkio, zijn derde band oprichtte: The Decemberists.

In 2005 bracht Meloy zijn eerste soloalbum, Colin Meloy Sings Morrissey, waarop hij Morrissey covert. Om die CD te promoten maakte hij vanaf dat moment ook zijn eerste s…Lees verder op Wikipedia